Törökország - Kaputas BeachAntalya Tengerpart
Részletek
Törökország - Kaputas BeachAntalya Tengerpart
Részletek

Ausztrália és Új-Zéland I. - csoportos körutazás 2024

Ausztrália, Körutazás Ausztráliában, Körutazás Ausztráliában
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Egzotikus út, Körutazás


Egyes utazásokra 5% vagy 6% "FIRST MINUTE" KEDVEZMÉNY február 2-ig.

Leírás

 

Ez a körutazásunk Ausztrália és Új-Zéland azon vidékeit járja be, melyek a leginkább érdeklődésre tarthatnak számot a magyar turisták körében.
Ausztrália délkeleti részén található a világ egyik legszebb fekvésű nagyvárosa, Sydney, és a világ „legélhetőbb” városának választott Melbourne. E két világvárosban él a kontinensnyi ország lakosságának körülbelül a fele, a kettő között található a modern, ugyanakkor kellemes, hangulatos főváros, Canberra.
Míg Ausztrália Földünk legöregebb kontinense, ahol a hegységek lekoptak, addig Új-Zélandon a Déli-Alpok, mely végigvonul szinte az egész Déli-szigeten, a világ egyik legfiatalabb lánchegysége. Ezért aztán Új-Zéland a természetkedvelők igazi paradicsoma, bolygónk természeti szépségekben egyik leggazdagabb országa. A Déli-szigeten tett körutazásunk során csodálatos tájakat láthatunk: különleges formájú hegycsúcsokat, kristálytiszta vizű tavakat, vízeséseket, gleccsereket, vadregényes tengeröblöket, látványos természeti képződményeket, és az egészet megkoronázza a fjordvidék, melynek páratlan szépségére egy életen át emlékezni fognak.

 Utazás

A Budapest – Sydney – Christchurch / Queenstown – Auckland – Melbourne – Budapest útvonalon menetrend szerinti repülőjáratokkal. Ausztráliában és Új-Zélandon légkondicionált autóbuszokkal.
Több szempontból is előnyös az Emirates járataival utazni Ausztráliába:
1. A budapesti felszállás és a sydney-i megérkezés között eltelt idő mindössze 20-21 óra.
2. Nem nyugat felé repülünk először, hanem Budapestről egyenesen délkelet felé, Ausztrália irányába.
3. Az utazás során mindössze egyszer kell leszállni, amikor Dubaiban átszállunk.
4. Így már a 2. nap estéjén megérkezünk Ausztráliába. Igaz, hogy így egy éjszakai szállással több van a részvételi díjban, de a 3. napi programra pihenten indulhat a csoport.

Szállás

12 éjszaka 3-4 csillagos szállodákban, kétágyas, fürdőszobás szobákban.

Ellátás

12 bőséges reggeli, valamint 2 főétkezés (ebéd a 6. napon, vacsora a 7. napon). További ebédet vagy vacsorát a részvételi díj nem tartalmaz. (A szállodákban, illetve környékükön többféle étkezési lehetőség van, a kiválasztásban az idegenvezető természetesen segítséget nyújt.)

 

1. nap:
Délután elutazás Ferihegyről menetrend szerinti járatokkal, egyszeri átszállással Sydneybe.

2. nap:
Érkezés Sydneybe, transzfer a szállodába (1 éj).

3. nap: Canberra
Délelőtt utazás Canberrába, Ausztrália sajátos hangulatú fővárosába. Canberra a Sydney és Melbourne közti versengésnek köszönheti létét, a XX. században építették fel, a világ egyik legmodernebb fővárosa lett, amely ugyanakkor számos szép parkkal, zöldterülettel rendelkezik. A városnézés során meglátogatjuk az új parlament épületegyüttesét is, melyet 1988-ban avatott fel II. Erzsébet királynő. A parlament tetejéről gyönyörű panoráma nyílik az egész városra. A városnézés után szabadidő, ezalatt lehetőség lesz vagy a Nemzeti Galéria, vagy a Világháborús Emlékműnél található katonai múzeum megtekintésére. Ez utóbbi igazi csemegét jelent a történelem kedvelőinek, a világ egyik leglátványosabb háborús múzeumáról van szó. Szállás Canberrában (1 éj).

4. nap: Kék-hegység
Utazás a Kék-hegységbe, mely Sydney lakóinak a kedvenc kirándulóhelye (ősi eukaliptusz erdők, gyönyörűszép völgyek, szakadékok, vízesések). Az UNESCO világörökséghez tartozó hegység jelképe a Jamison-völgyből 300 méteres magasságba nyúló három egymás melletti sziklatömb, a „Három Nővér”. Lehetőség lesz a Scenic Railway és az üvegpadlójú Scenic Skyway kipróbálására. Az előbbi a helyiek szerint a világ legmeredekebb vasúti pályája, az utóbbi pedig egy közel 300 méter mély völgy két oldalát köti össze. A völgybe lezúduló Katoomba-vízesés lélegzetelállító látvány. Szállás a Kék-hegységben (1 éj).

5. nap: Featherdale állatkert, Sydney
Ausztráliai programunkat a Sydney melletti Featherdale állatkert meglátogatásával folytatjuk, mely arról nevezetes, hogy itt kizárólag Ausztráliában őshonos állatokat láthatunk (koala, kenguru, wombat, tasmán ördög, dingó, emu, pingvin, óriáskrokodil, ausztráliai hangyászsün, kazuár stb.). Nagy élmény lesz a kenguruk simogatása és a fényképezkedés a koalákkal.
Továbbutazás Sydneybe, Ausztrália legnagyobb városába. Sokak szerint a Port Jackson-öböl partján elterülő Sydney a világ legszebb fekvésű nagyvárosa. Csodálatos fekvéséről utasaink is meggyőződhetnek, hiszen a megérkezés után felmegyünk a Sydney Tower közel 300 méter magasan lévő körkilátójába. Ezt a panorámát nem egykönnyen felejti el az ember. Ezután közös séta a belvárosban (sétálóutcák, felhőkarcolók, katedrális, régi városháza, Queen Victoria Building stb.). Ez utóbbi egy gyönyörűszép XIX. század végi bevásárlóközpont. Késő délután még marad idő egy sétára a Királyi Botanikus Kertben, ami kiváló alkalom Ausztrália különleges növényvilágával való ismerkedésre. Szállás Sydney központjában (2 éj).

6. nap: Sydney
Délelőtt autóbuszos városnézés Sydneyben. Örök emlék marad utasainknak a sok szép villa, a rend, a tisztaság, a gondozott kertek, a mediterrán jellegű növényzet. A városnézés egyik csúcspontját jelenti a „Mrs Macquarie’s Chair” nevű kilátópont felkeresése, ahonnan remekül látszik mind a gyönyörű Port Jackson tengeröböl, mind a felhőkarcolók negyede, mind pedig Sydney jelképei: a világhírű operaház és a hatalmas Harbour Bridge (a Kikötő híd), melynek felső íve több mint 130 méter magasan van. A városnézés során egészen a Csendes-óceán partjáig megyünk. Itt található a legendás hírű Bondi Beach, a hullámlovasok paradicsoma.
A déli órákban egy ebéddel egybekötött másfél órás panoráma-hajókiránduláson vesz részt a csoport a Port Jackson-öbölben. Ez a sétahajózás ebben a csodálatos öbölben minden sydney-i látogatásnak kötelező része. Délután szabad program, ezalatt lehetőség lesz részt venni egy vezetett túrán az operaház belsejében.

7. nap: Arthur-hágó panorámaútja
Délelőtt elutazás Sydneyből Új-Zéland Déli-szigetére. Érkezés Christchurch repülőterére a délutáni órákban (helyi idő szerint), majd továbbutazás autóbusszal a sziget nyugati partvidékére egy gyönyörűszép panorámaúton, az Arthur-hágón keresztül (fotószünetek). Már az első új-zélandi napunkon ízelítőt kapunk a Déli-Alpok csodás tájaiból, szinte minden kanyar után más szépségben gyönyörködhetünk. Szállás a Tasmán-tenger partján fekvő kisvárosban, Greymouthban (1 éj).

8. nap: Punakaiki – Palacsinta-sziklák, Shantytown, Franz Josef-gleccser
Délelőtt utazás egy látványos tengerparti úton Punakaiki falucskába, a Paparoa Nemzeti Park területén található Palacsinta-sziklákhoz (Pancake Rocks). Felejthetetlen élmény a körséta a morajló tenger fölé emelkedő különleges sziklaalakzatok között, szerencsés esetben még a gejzírszerű vízköpő kürtők (blowhole-ok) is tanulmányozhatóak.
A következő programunk Shantytown, az egykori aranyásó város helyén létrehozott nagyszerű skanzen. Utasaink itt megismerkedhetnek egyrészt egy XIX. század végi új-zélandi kisváros életével, másrészt a korai aranyásók munkájával, életkörülményeivel. Lehetőség lesz az aranymosás kipróbálására is.
Délután továbbutazás a Déli-Alpok nyugati lábainál, a Tasmán-tenger mentén Franz Josef Glacier falucskába. A Déli-sziget nyugati partvidékének nagy nevezetessége az egymás közelében lévő Franz Josef- és Fox-gleccser. Mindkettő a Déli-Alpok legmagasabb csúcsaitól indul, és a tengerszint felett mindössze 300 méteres magasságban végződik. Lehetőség sétára a Franz Josef-gleccserhez vagy pedig jó idő esetén fakultatív helikopteres sétarepülésre a gleccserek és hegyóriások világába. Szállás Franz Josef Glacier faluban (1 éj).

9. nap: Matheson-tó, Thunder Creek-vízesés, Haast-hágó, Blue Pools
Délelőtt először a Matheson-tóhoz utazunk. A mérsékelt égövi esőerdőben található bűbájos tó partjáról tiszta időben nagyszerű panoráma nyílik a Mount Cookra, Új-Zéland legmagasabb hegycsúcsára (3754 m).
Ezt követően továbbutazás szép alpesi tájakon keresztül (fotószünetek). Pihenő a sűrű esőerdőben található Thunder Creek-vízesésnél. Ezután a Haast-hágón átkelve az érdeklődők egy könnyű sétát tehetnek egy csodás természeti látnivaló, a Blue Pools-túra útvonalán, amely egy gyönyörű, türkizkék vizű, mély folyami szurdok látványos függőhidakkal (oda-vissza összesen 1 óra gyaloglás nagyrészt sík terepen). Továbbutazás a Wanaka- és a Hawea-tó érintésével Queenstownba, a Déli-sziget turisztikai fővárosába, szállás (3 éj).

10. nap: Fjordvidék, Milford Sound, Mirror Lakes (Tükör-tavak)
Egész napos kirándulás a fjordvidékre Új-Zéland egyik legszebb panorámaútján. A fjordok leghíresebbike, a Milford Sound sokak szerint a világ egyik leglenyűgözőbb természeti csodája. Az új-zélandi fjordok közül egyedül ez a fjord van közvetlen összeköttetésben az ország úthálózatával, tehát a turisták számára a legkönnyebben megközelíthető (igaz, hogy minimum négy órát kell buszozni Queenstowntól a fjord csücskéig).
A fjordon tett jó másfél órás sétahajózás óriási élmény, a hatalmas hegyek, a vízesések látványán kívül szerencsés esetben a hajóról az állatvilág is tanulmányozható (fókák, pingvinek, delfinek).
A hosszú autóbuszos utazás során természetesen fotószüneteket tartunk, például a bűbájos Tükör-tavaknál.

11. nap: Kawarau folyó, Arrowtown, Queenstown
Egész napos barangolás Queenstownban és környékén. A Wakatipu-tó partján található szép fekvésű Queenstownt szokták nevezni az extrém sportok világfővárosának is. Nem véletlen, hogy a város közelében a Kawarau folyó szurdoka felett átívelő híd volt a helyszíne a világon először a bungee jumping halálugrásnak. Látogatás ezen a „történelmi” helyen, ahol szinte állandóan lehet látni bungee jumpingosokat.
Ezt követően ismerkedés egy bájos kisvárossal, Arrowtownnal. Az egykori aranyásó város központját mintaszerűen felújították, itt található a nívódíjas Lakes District („tóvidék”) Múzeum.
Kora délután közös séta, majd szabad program Queenstown hangulatos városközpontjában. Lehetőség lesz részt venni valamilyen egyéb programon: Kivipark, Shotover Jet. Ez utóbbi programot a kalandkedvelő utasainknak ajánljuk. A 15 személyes csónakok 70-80 km/órás sebességgel száguldanak a Shotover folyó kanyonjában, gyakran 360 fokos fordulatot tesznek. Bővebb információ: www.shotoverjet.com
Késő délután felvonóval felmegyünk a Queenstown városközpontja felett emelkedő hegycsúcsra, ahonnan pazar panoráma nyílik a városra, a tóra és a környező hegyvilágra.

12. nap: Auckland
Elutazás Queenstown repülőteréről az Északi-szigetre, Aucklandbe, ismerkedés a várossal.
Auckland Új-Zéland egyetlen igazi nagyvárosa, itt él az ország lakosságának egyharmada, közel másfél millió ember. A szép fekvésű várost szinte minden oldalról tengeröblök és szigetek határolják, itt minden negyedik embernek van hajója. Ezért is nevezik Aucklandet a vitorlák városának.
Továbbrepülés Ausztrália második legnagyobb városába, Melbourne-be; transzfer a városközpont közeli szállodába (2 éj).

13. nap: Melbourne, Great Ocean Road (Nagy Óceáni Út)
Szabad program Melbourne-ben, lehetőség pihenésre, a város egyéni felfedezésére.
Fakultatív program: Egész napos kirándulás a Great Ocean Road (Nagy Óceáni Út) mentén. Melbourne-től nyugatra az 1920-as években építettek egy több mint 200 km hosszú tengerparti utat, mely az ausztrálok szerint a világ legszebb autóútja. Bár ez valószínűleg túlzás, mindenképpen nagy élményt jelent az utazás ezen a panorámaúton (gyönyörű tájak, látványos tengeröblök, rengeteg szörfös, hangulatos üdülővárosok, szép villák). Szerencsés esetben útközben szabadon élő koalákat és kengurukat is láthatunk. Az út egy szakasza az Otway Nemzeti Parkon vezet keresztül (mérsékelt égövi esőerdő). Az utazás csúcspontját a „Tizenkét Apostol” megtekintése jelenti. Ezek a hatalmas partmenti sziklatömbök több mint 60 méter magasra emelkednek ki az örvénylő óceánból.
Felhívjuk a figyelmüket, hogy a kirándulás során összesen kb. 500 km buszozásra kell számítani, de a természeti szépségek kedvelőinek a látvány megéri a hosszú utazást.
A fakultatív program ára: 29.500 Ft (garantált indulás).

14. nap: Melbourne
Félnapos városnézés Victoria állam fővárosában. Melbourne nagyon hangulatos, kellemes város sok-sok szép épülettel, parkkal, zöldterülettel. A városnézés néhány fő állomása: az UNESCO világörökséghez tartozó Royal Exhibition Building; a neogótikus Szent Patrick-katedrális; a Fitzroy Gardens (egy gyönyörűszép park, benne a Cook’s Cottage, Ausztrália legrégibb épülete); az Olimpiai negyed; a XXII. századot idéző Federation tér; a Botanikus kert a világháborús emlékművel, mely az ókori világ hét csodája közé tartozó Halikarnasszoszi mauzóleum mintájára épült; az Albert Park, ahol a Forma-1-es autóversenyeket tartják stb.
A városnézés után szabad program, idegenvezetőnkkel lehetőség felmenni a 2006-ban épült Eureka-torony kilátóteraszára (Melbourne legmagasabb felhőkarcolója).
Kora este transzfer a melbourne-i repülőtérre, elutazás menetrend szerinti járatokkal, egyszeri átszállással Budapestre.

15. nap:
Érkezés Ferihegyre a menetrend szerint.

Fakultatív programok
Leírás Időtartam Ár
13. nap Fakultatív program:
29500

Időpontok Teljes részvételi díj
2024. febr. 10-24.  1.653.000 Ft + 296.000 Ft (reptéri ill.) = 1.949.000 Ft  
 

A teljes részvételi díj tartalmazza a repülőjegyeket (beleértve a belső járatokat is) a 23 kg-os feladható poggyásszal, a reptéri illetéket, a 12 éjszakai szállást a fent megadott ellátással, az útlemondási biztosítást, az idegenvezetést a budapesti indulástól a budapesti érkezésig, a transzfereket, a helyi autóbuszos közlekedést és a felsorolt programokat, valamint a következő belépődíjakat: Featherdale állatkert, Sydney Tower, hajókirándulás Sydneyben, Shantytown, hajózás a Milford Soundon (fjordon), felvonó Queenstownban. (Egyes nevezetességek ingyen látogathatóak, például Canberrában a Parlament, a Nemzeti Galéria és a katonai múzeum.)

Egyágyas felár: 422.000 Ft

Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 520 Ft/nap

 

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok