Törökország - Kaputas BeachAntalya Tengerpart
Részletek
Törökország - Kaputas BeachAntalya Tengerpart
Részletek

Karácsony Linzben - Kirándulás Cesky Krumlovba 2023

Ausztria, Felső-Ausztria, Linz
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Ausztria-Németország-Svájc, Karácsonyi program, Új Program, Városlátogatás
Leírás

A program tervezett útvonala:

1. nap: Szeged – Budapest – Hegyeshalom – Bécs – Melk – Linz
(430 km)

Elutazás Szegedről a kora reggeli órákban Budapestre. Hegyeshalmon keresztül Bécs felé utazunk tovább. A császárvárosban rövid pihenőt tartva a híres bécsi Ringen utazunk autóbusszal, megtekintjük a 19. század hangulatát visszaidéző, adventi díszbe öltözött történelmi épületeket. Kora délután utazunk tovább a Duna parti Melk bencés kolostorához. Már messziről feltűnik az apátság tekintélyt parancsoló, fenséges épülete, az osztrák barokk mesterműve (az UNESCO világörökség része). Több mint 900 éve élnek és oktatnak itt bencés szerzetesek, az apátság múzeuma, könyvtára és bazilikája pedig évszázadok kincseibe enged bepillantást számunkra. Estére érkezünk linzi szálláshelyünkre (3 éj), majd vacsora következik.

2. nap: Christkindl – Steyr és Linz ünnepi hangulatban (95 km)

Reggelink elfogyasztása után a Linz-től délre fekvő kis hegyi faluba, Christkindl-be látogatunk. Itt található a Gyermek Jézusnak szentelt zarándoktemplom, melynek 18. századi alapítása és hírének elterjedése egy helybéli gyermek hihetetlen gyógyulásához kapcsolódik. A templom egyik melléképületében gyönyörű betlehemeket is megcsodálhatunk. A mechanikus betlehem arról nevezetes, hogy a figurák mozognak benne, az 58 négyzetméter kiterjedésű és 778 alakot felvonultató Pöttmesser betlehem pedig óriási méretével vált híressé. A templom mellett 1950 óta működik az apró karácsonyi postahivatal, ahová mi is betérhetünk. A közeli Steyr-be utazunk tovább. Felső Ausztria e lenyűgözően szép kisvárosa az Enns és a Steyr folyók találkozásánál fekszik, hangulata hamisítatlanul középkori. A karácsonynak itt óriási hagyománya van, ugyanis Steyr-ben található az a világon egyedülálló múzeum, amely az 1830 és 1945 közötti karácsonyok hangulatát idézi fel mintegy 14000 különféle karácsonyfadísszel. Kikapcsolódásként Steyr főterén rendezett adventi vásárban időzünk. Kora délután visszatérünk Linz-be. Gyalogos városnézés keretén belül ismerkedünk a reneszánsz és barokk arculatú belvárossal, amelynek palotái, templomai és operája híven őrzik a Habsburgok, Kepler és Mozart emlékét. Új katedrálisa a legnagyobb egész Ausztriában: nem kevesebb, mint húszezer ember befogadására képes! A karácsonyi vacsorát követően könnyed sétával (fakultatív) éjféli misére indulunk a linzi dómba!

3. nap: Linz egyénileg vagy Freistadt és Česky Krumlov (170 km)

A reggelit követően szabadidő Linz belvárosában vagy tartson velünk! Fakultatív kirándulásra hívjuk: Csehország felé indulunk buszunkkal. Útközben megállunk a hajdani cseh-osztrák határvárosban, Freistadtban. A 13. századi alapítású település történelmi városmagja nem sokat változott az eltelt évszázadok alatt, rendkívüli gazdagságának ma is tanúbizonyságát adja tornyos várkastélya, öthajós gótikus csarnoktemploma, díszes kereskedőházai és épen maradt városkapui. Freistadt-ot elhagyva és a Sumava fenyőerdejét átszelve hamarosan Dél-Csehország egyik ékkövébe, Česky Krumlovba érkezünk. Az UNESCO világörökség részévé nyilvánított kisváros a Moldva folyó kettős kanyarulatának partján fekszik. Várát még 1250 előtt kezdték építeni – az öt udvarból és negyven épületből álló épületegyüttes ma Csehország második legnagyobb kastélya. Fénykorában a városi kereskedők és gazdag polgárcsaládok sokaságát is vonzotta – ma a turisták merülnek el utolérhetetlen történelmi légkörében, bolyonganak macskaköves utcáin, csodálják az óratorony által meghatározott várospanorámát a Szent Vitus székesegyház alatti teraszról. Szabadidőt követően utazunk vissza Linzbe.

4. nap: Wachau vidéke: Maria Taferl – Krems – Hegyeshalom – Budapest – Szeged (470 km)

Kényelmesen megreggelizünk, majd a Wachau vidékén utazunk hazafelé. Útközben a Duna fölé magasodó Maria Taferl településen Ausztria második legjelentősebb Mária-zarándokhelyét látogatjuk meg. A 17. században hitelesített Szűzanya jelenések helyén emelték a fényűző belső kialakítása miatt csak „aranytemplom”-nak nevezett kéttornyos bazilikát. Az előtte elterülő Duna-táj pedig valóban szemet gyönyörködtető látvány! Buszunkkal mi is a folyó mellett folytatjuk utunkat a 30 kilométer hosszú osztrák Dunakanyarban (UNESCO világörökség). A festői fekvésű, nagy múltú vidék falvaiban, váraiban Ausztria ősi múltja ölt testet. Krems városkában pihenőt tartunk: a 15. századi városkapun bejutva sétálunk ódon házai, sgraffitós palotái, nagyszabású templomai között. Hazafelé indulunk a Bécs-Hegyeshalom-Budapest útvonalon, érkezés Szegedre az esti órákban.

 

Tájékoztatjuk kedves Utasainkat, hogy a karácsonyi ünnepi időszakra való tekintettel irodánk mindent megtesz az egyes objektumok és látnivalók zavartalan megtekintése érdekében, azonban az ünnepi időszak miatt egyes látnivalók megtekintése kívülről is lehetséges. Megértésüket köszönjük.

Fakultatív programok
Leírás Időtartam Ár
SZTORNÓ BIZTOSÍTÁS

Amennyiben szeretné a 2,8%-os útlemondási biztosítást igénybe venni az összes tételre. (kivéve BBP)

1
Cesky Krumlov kirándulás

15 EUR (Szíveskedjen megrendeléskor jelezni euróval történő fizetési szándékát.)

6500
1 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten

Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!

18000
2 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten

Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!

10500
3. fő felára egy szobában pótágyon reggelivel Budapesten

Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!

10500

Árak és felárak magyar forintban és euróban (1 főre)
2023. 12. 23.
Eurós áraink árfolyam garanciával - További információért kattintson IDE!


Részvételi díj: 106.500 Ft / 292 EUR
(Kis csoportos létszám felár: 8.000 Ft/fő*)
1 ágyas felár: 30.000 Ft / 83 EUR
3x vacsora felár (kötelező): 42.000 Ft / 116 EUR

Utazás: autóbusszal
Elhelyezés: 3 éjszaka szálloda*** 2 ágyas tus/wc-s szobákban
Ellátás: 3x reggeli


Utasbiztosítás (Classic): 2.800 Ft
Utasbiztosítás (Prémium): 3.640 Ft 
Utasbiztosítás (Privileg): 4.600 Ft
2021.01.01-től a megrendeléssel egyidőben igényelt BBP biztosítással az Ön kalkulált útlemondási biztosítása önrészmentessé válik. Részletek itt.


Útlemondási biztosítás: az alapár 2,8%-a. Részletek itt.
Felhívjuk figyelmét, hogy az útlemondási biztosítás kötése nem kötelező, de javasolt! 


Fakultatív programok (20 főtől):
Kérjük szíveskedjenek előre jelezni!
Cesky Krumlov kirándulás: 6.500 Ft / 18 EUR


Belépők és jegyek tájékoztató árai: 50 EUR
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 21 EUR

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)


Minimális létszám: 35 fő 

Az előzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 20-35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghírdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:

*25-34 fő esetén: 8.000 Ft / 22 EUR/fő

Ezen "létszám felár" az előzetesen meghirdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghírdetett minimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!


Csatlakozási lehetőség: Szeged-Kecskemét-Budapest-Tatabánya (pálya)-Győr-Hegyeshalom (határ) útvonalon. Transzfercsatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején!  A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!


A részvételi díj tartalmazza:

- utazást korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal

- 3 éjszaka jó minőségű szállodai elhelyezést 4* kategóriában, 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában

- 3x reggelit 

- alap program szerinti programokat és városnézéseket 

- magyar nyelvű idegenvezetést a programokon

 

A részvételi díj nem tartalmazza:

- az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendő)

- 3x vacsorát 

- fakultatív programon való részvételt

- az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit

- belépőjegyek és az audioguide/fülhallgató árát (helyszínen fizetendő)

- idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő)

- kötelező jellegű helyi idegenvezető költségeit

- kedvezményes csoportos baleset-betegség-poggyász biztosítást

- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 

- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)

- útlemondás biztosítást

Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok