Törökország - Kaputas BeachAntalya Tengerpart
Részletek
Törökország - Kaputas BeachAntalya Tengerpart
Részletek

Szeri húsvét ÓPUSZTASZEREN - Szeged - Alsóvárosi ferences templom

Magyarország, Kirándulások Belföldön, Kirándulás Belföldön
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak
Leírás

Szeri húsvét ÓPUSZTASZEREN
Szeged – Alsóvárosi ferences templom

Időpont:  2024. március 31.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 7.45 órától a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szembe, Planetárium mellett)

Indulás: 8.00 órakor

 

Program

A húsvéti hétvégén is izgalmas kikapcsolódási lehetőséget kínál az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark. Korhű ruhákba öltözött menyecskék, legények elevenítik meg az ünnepi szokásokat. Ételszentelés, tojásfestés, régimódi locsolás, muzsikaszó, meglepetések és nyeremények, várják mindazokat, akik a természethez közel szeretnék ünnepelni a feltámadást. A területen rengeteg látnivaló található. A „Szabadtéri néprajzi gyűjtemény” az ország skanzenjeinek egyike. 19 épületegyüttessel és három szabadtéri kiállítással rendelkezik. A látogató betekinthet a 19. századi falvak és tanyavilág életébe, a különféle mesterségekbe, láthat iskolát, postát, szatócsboltot, szélmalmot, kisvasutat, pékműhelyt is. Itt tekinthető meg a kocsigyűjtemény és a .

A Rotundában lehet megnézni a híres Feszty-körképet. Egy üveg járólapokból kialakított ösvény vezet terepasztal felett, így közelebb kerülünk magához a festményhez is. Úgy érezhetjük, mintha a panorámaképbe, ezáltal a honfoglalás korába „sétálnánk” be. Az épület ma már belülről teljesen körüljárható. A kiállítások olyan korszerű multimédiás és interaktív elemeket is tartalmaznak, amelyek mindenben megfelelnek a mai kor múzeumi-turisztikai elvárásainak. Ezeken kívül további látnivalók kereshetők fel a parkon belül: Árpád-emlékmű, romkert, nomád park, illetve az Erdő és ember állandó kiállítás. Vízügyi kiállítás, jurták, Szeri gyógynövényház és kert, szobrok, emlékművek.

Az élmény dús látogatás után Szeged Alsóvárosba látogatunk, ahol az 500 éves szegedi ferences templom és kolostor épületével ismerkedünk. A ferences templom a magyar késő gótikus építészet egyik legérettebb alkotása, a dél-alföldi régió kiemelkedő látnivalója. A templom mellett épült, jelenleg is aktív kolostorépületben egy igazán érdekes látogatóközpontot alakítottak ki. A kiállításon az épületegyüttes és a ferences rend történetével ismerkedhetünk meg. Visszaérkezés Budapestre 20 óra körül. Belépők: kb. 5.000,- Ft

 

Részvételi díj: 21.990,- Ft/fő
 Akciós ár: 13.190,- Ft/fő


Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő
 
Program változtatás jogát fenntartjuk!

Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2024-03-31 - 2024-03-31 1 nap 2 ágyas szoba leírás szerint 13.190 Ft Ft/fő
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok