Törökország - Kaputas BeachAntalya Tengerpart
Részletek
Törökország - Kaputas BeachAntalya Tengerpart
Részletek

Klosterneuburgi apátság és Tulln kertjei

Ausztria, Alsó-Ausztria, Klosterneuburg
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak

Leírás

Leírás:

Bécstől mindössze néhány kilométerre található az osztrák történelem egyik legfontosabb helyszíne az Ágoston-rendi kolostor több mint 900 évvel ezelőtti alapítása óta, mely mind a Babenbergek, mind a Habsburgok idején kiemelkedő jelentőséggel bírt, de Hunyadi Mátyás idején rövid ideig magyar kézen is volt. Járja be velünk az apátság gótikus részeit, ismerje meg a történetet, miként köszönheti az apátság alapítását egy menyasszonyi fátyolnak, majd tegyen egy felejthetetlen sétát Tulln kertjeiben, ahol a több mint 50 bemutatókert mellett játszótér, éttermek és kilátó várja a látogatókat, de akár egy kellemes piknikre is lehetőséget ad a terület.

Program:

KORA REGGEL: TALÁLKOZÓIdegenvezetőink az utazási iroda autóbuszainál várják az utasokat a választott felszállási helyen és időpontban. Felszállás után megkezdjük utunkat Alsó-Ausztria irányába. Út közben ismerkedünk a tájjal, Ausztriával és a programhelyszínekkel.DÉLELŐTT: KLOSTERNEUBURGI APÁTSÁGElső helyszínünk Klosterneuburg apátsága lesz, ahol kb. 60 perces vezetett sétán veszünk részt. Az apátság Ausztria egyik legjelentősebb kulturális, egyházi és szellemi központja. Az Ágoston-rend kolostorának alapítása III. Lipót őrgróf alapította, akit később szentté is avattak. A kolostor eredeti gótikus részei mellett elsősorban a barokk építészet jegyeit viseli. A látogatás során megtekintjük a Szent Lipót kápolnában elhelyezett híres Verdun oltárat, VI. Károly császári oratóriumát és a 17. századi ünnepi orgonát is.

DÉLUTÁN: TULLN KERTJEIAz informatív kolostorlátogatás után folytatjuk utazásunkat a Duna mentén Tulln an der Donau városáig. A 16 ezres lakosságú városkát a virágok és rózsák városának is nevezik és már a Római korban lakott terület volt, majd a Babenbergek egyik fontos városa volt már a 11. században, de itt született a híres osztrák művész, Egon Schiele is. Teszünk egy sétát a városközpontban, majd autóbuszunkkal Tullni Kertekhez utazunk, ahol több mint 50 hektár területen különböző mintakerteket látogathatunk meg a parkban, ahol otthoni hobbikerttel rendelkezők is remek inspirációkat kaphatnak. A látványos kertek mellett egy 30 méter magas lomborona sétány, több játszótér és étterem is a látogatók rendelkezésére áll, így a legkisebbek és az idősebbek is kellemesen tölthetik el az időt.KÉSŐ DÉLUTÁN: TALÁLKOZÓ Programunk végén autóbuszra szállunk, majd megkezdjük utazásunkat Magyarország felé. A késő esti órákban érkezünk meg a felszállás helyszínére.

Utazás:

autóbusszal

Fakultatív programok:

Klosterneuburg - apátsági túra (12.00 EUR)

Tulln kert belépő (14.00 EUR)

Indulási időpontok

2024-07-06

  • Budapest, Budapest, BOK (volt SYMA) csarnok elől, Dózsa György út 1. 05:40
  • Budapest, Budaörsi út 112., OMV Benzinkút, MC Donalds Találkozási idő: 06:20
  • Tatabánya, ORLEN benzinkút Találkozás: 06:50
  • Győr, Győr, Tesco parkoló (Királyszék u. 33). Találkozó: 07:30.
  • Mosonmagyaróvár, M1 Autópálya MOL benzinkút (Mosoni pihenő, 162 km) 08:15

2024-10-12

  • Budapest, Budapest, BOK (volt SYMA) csarnok elől, Dózsa György út 1. 05:40
  • Budapest, Budaörsi út 112., OMV Benzinkút, MC Donalds Találkozási idő: 06:20
  • Tatabánya, ORLEN benzinkút Találkozás: 06:50
  • Győr, Győr, Tesco parkoló (Királyszék u. 33). Találkozó: 07:30.
  • Mosonmagyaróvár, M1 Autópálya MOL benzinkút (Mosoni pihenő, 162 km) 08:15

Ár tartalmazza:

  • autóbuszos utazás
  • Csoportkísérő idegenvezető 

 

Ár nem tartalmazza:

 

  • Klosterneuburg - apátsági túra vezetéssel: 12 EUR/fő Gyerek: 7 EUR/fő
  • Tulln kert belépő: 14 EUR/fő Gyerek: 10 EUR/fő
  • Ülőhelyválasztási felár: 1.500 Ft/fő
  • Utasbiztosítás 390 Ft/fő

FONTOS:Az esetleges határellenőrzésre számítva kérjük győződjenek meg utazási okmányaik érvényességéről.

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák például adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer stb. 

Útközbeni felszállók figyelmébe: Az útközbeni felszállást választók figyelmét felhívjuk arra, hogy az autóbusz visszafelé úton legtöbb esetben a másik oldalon lévő pihenőben fog megállni! Az autópályán történő átkelés felüljáró hiányában nem megoldható, tehát kérjék meg egy ismerősüket, hogy vegye fel Önöket a másik oldalon.

Kérjük, hogy szíveskedjenek a pontos összeggel fizetni, mert nagyobb címlet esetén probléma adódhat a visszaadásból.A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2024-07-06 - 2024-07-06 1 nap program leírás szerint 16.900 Ft Ft/fő, program, Budapest
2024-10-12 - 2024-10-12 1 nap program leírás szerint 16.900 Ft Ft/fő, program, Budapest
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok