Törökország - Kaputas BeachAntalya Tengerpart
Részletek
Törökország - Kaputas BeachAntalya Tengerpart
Részletek

Dél-csehországi körutazás

Csehország, Körutazás Csehországban, Körutazás Csehországban
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás

Leírás

Leírás:

Prága után a csehországi délvidék a leggazdagabb látnivalókban. A tájegység fő nevezetességei a több évszázados történelmi múlthoz tartozó, tökéletes állapotban lévő várak, látványos reneszánsz, neogótikus és barokk stílusú kastélyok. Évente több ezer látogató keresi fel ezt a látnivalókban gazdag vidéket, ahol elevenen él a mesés vagyonokkal rendelkező főnemesek emléke, akik tehetséges hazai mesterekkel és külhoni művészekkel készíttették és díszíttették nemesi hajlékaikat.

Program:

1. nap: TELC, CESKÉ BUDEJOVICETalálkozás és indulás a kora reggeli órákban. Első megállónk az Unesco listájára felvett Telc városába.  Itt forgatták a Fekete Város néhány híres jelenetét is. Séta a reneszánsz gyönyörű épületei mellett. Este érkezés Ceské Budejovice -be, ahol szállásunk lesz. A Moldva és a Malse folyók találkozásánál felépült város meghatározó épülete a 72 méter magas gótikus-reneszánsz Fekete-torony, amelyről lenyűgöző kilátás nyílik. Csodálatos a hatalmas, négyszög alakú főtéren álló barokk Sámson-szökőkút, mely legnagyobbnak számít Csehországban. Szállás Ceské Budejovicen.

2.nap: HLUBOKÁ NAD VLTAVOU KASTÉLY, CESKY KRUMLOV, HOLASOVICE

Reggeli után a Hluboká nad Vltavou-i kastélyt tekintjük meg, Csehország leglátogatottabb neogótikus, hatalmas angolparkkal körülvett kastélyát. 

Majd Cesky Krumlov-ba utazunk, ahol rövid városnézés, a városka szintén felkerült az Unesco által nyilvántartott városok jegyzékére. A gyönyörű városka fő látnivalója, a városképet uraló monumentális reneszánsz várkastély jellegzetes tornyával, egyedülálló rokokó várszínházával, szépen gondozott kertjeivel, mely a  prágai vár után itt van a Cseh Köztársaság második legnagyobb kastélyegyüttese. 

Napunk zárásaként az Unesco listán szereplő Holasovice-t látogatjuk meg.  A 19. századi ,,skanzen-falu" különleges báját a tavakkal tűzdelt, eredeti szépségében megmaradt épületegyüttesei adják.

Visszautazás a szálláshelyre.

3. nap: BUDWEISER BUDVAR SÖRFÖFDE, TREBON, HAZAUTAZÁS

Reggeli után a látogatást teszünk a híres Budweiser Budvar sörfőzdében, ahol bemutatják a sörfőzde több mint 700 éves történetének legérdekesebb részleteit és megkóstolhatják a híres nedűt. Továbbutazunk  a dél-csehországi Třeboňba, mely a híres Rosenberg és Schwarzenberg család egykori birtoka volt, amelyet számos halastava után a tavak városának neveznek. Séta a hangulatos városközpontban, amelynek fő látnivalói a Fő téren kitűnő állapotban levő reneszánsz és barokk lakóházak, a városháza, a szépen díszített reneszánsz torony, valamint a várkastély. Kis szabadidő után megkezdünk utazásunkat hazafelé, késő esti megérkezés.

A változtatás jogát fenntartjuk!

Szállás:

 középkategóriáju szálloda České Budejovicen 

Elhelyezés:

2-3 ágyas fürdőszobás szobában

Ellátás:

reggeli, fakultatív vacsora

Indulási időpontok

2024-06-28

  • Budapest, BOK (volt SYMA) csarnok, Dózsa György út 1. Találkozó: 05:40
  • Tatabánya, ORLEN benzinkút Találkozás: 06:50
  • Győr, Győr TESCO parkoló (Királyszék u. 33.) Találkozó 07:30
  • Mosonmagyaróvár, Mosoni Pihenő (M1-es 162 km.) Találkozó: 08:15

Ár tartalmazza:

Utazás felsőkategóriás autóbusszal- Csoportkísérő idegenvezető- 2 éj szállást Ceské Budejovicén középkategóriájú szállodában- reggeli

- utas - és űtlemondási biztositás 

Ár nem tartalmazza:

- Egyágyas felár: 18.0000 Ft* egy fő foglalása esetén- Üléshely felár: 3.000 Ft/fő

- vacsora felár 14.000 Ft/fő

Helyszínen fizetendő költségek:

- idegenforgalmi adó 4 EUR/fő*

 - Hluboká nad Vltavou-i kastély belépő: 100CZK/felnőtt, 70 CZK Diák és Nyugdijas, gyerek

- Cesky Krumlov várkastély belépő:   150 CZK/felnőtt, 80 CZK/gyerek, 100 CZK/nyugdijas és diák 

- Budweiser Budvar sörfőzde : 200 CZK/felnőtt és 80 CZK/gyermek, diák és nyugdíjas.

A belépők a buszon fizetendők. *-gal jelölt költségek kötelezően fizetendők.

 

FONTOS:Az esetleges határellenőrzésre számítva kérjük győződjenek meg utazási okmányaik érvényességéről.

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák például adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer stb. 

Útközbeni felszállók figyelmébe: Az útközbeni felszállást választók figyelmét felhívjuk arra, hogy az autóbusz visszafelé úton legtöbb esetben a másik oldalon lévő pihenőben fog megállni! Az autópályán történő átkelés felüljáró hiányában nem megoldható, tehát kérjék meg egy ismerősüket, hogy vegye fel Önöket a másik oldalon.

Kérjük, hogy szíveskedjenek a pontos összeggel fizetni, mert nagyobb címlet esetén probléma adódhat a visszaadásból.A programváltoztatás jogát fenntarjuk!

Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2024-06-28 - 2024-06-30 2 éj 2 ágyas szoba leírás szerint 75.580 Ft Ft/fő, 2 felnőtt részére, Budapest
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok