Törökország - Kaputas BeachAntalya Tengerpart
Részletek
Törökország - Kaputas BeachAntalya Tengerpart
Részletek

Prága Cseh Svájc kirándulással

Csehország, Körutazás Csehországban, Körutazás Csehországban
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás

Egyes programoknál a pontos elhelyezéssel kapcsolatban irodánk ad tájékoztatást!

Leírás

A program:

1.nap: Indulás a kora reggeli órákban Miskolcról. Látogatás Lednice romantikus kastélyába, mely az Unesco világörökségének része. Séta a Liechtenstein hercegek egykori Pazar palotáját övező gyönyörű angolparkban. Délután érkezés Prágába. Barangolás a középkori óváros hangulatos utcáin: Károly Egyetem, Tyl Színház, Lőportorony és az Orloj nevezetes órajátéka. Szállás Prága környékén.

2. nap: Délelőtt folytatjuk prágai városnézésünket. Megtekintjük a Strahovi kolostor könyvtárát, Loreto búcsújárótemplomát. Majd a prágai várnegyedbe látogatunk: Királyi palota, Szent Vitus katedrális, Szent György bazilika, Arany művesek utcája, Károly hídDélután szabadprogram, lehetőség sétahajózásra a Moldva-folyón. Este a szállások elfoglalása.

3.nap: Délelőtt kirándulás Csehország legrégebbi várához, csodálatos környezetben található Loket várkastélyhoz. Egy sziklás hegyfokon álldogál, ahonnan páratlan kilátás tárul elénk a környező tájra és az Ohre folyó völgyére. Innen utunk Karlovy Varyba, a híres cseh fürdővárosba, a Becherovka gyár és a Filmfesztivál otthonába vezet. Gyönyörű szállodasorai, kolonnádjai közt kellemes sétát tehetünk. Este visszautazás a szállásra. Program díja 11.900 Ft/fő.

4.nap: Egész napos könnyed túrázás a Cseh Svájc nevet viselő Nemzeti Parkban. Látványos gyalogtúrát tehetünk a csodálatos Kamenica völgyében. Varázslatos formagazdagságú sziklafalak, páfrányok, trópusi hangulat, mohák, fenyők, sziklalabirintusok teszik egyedivé a túrát. A felduzzasztott patakokon keresztül csónakokkal juthatunk el az Edmund szurdokhoz. Mindenképpen felejthetetlen élmény. Útban szállásunk felé rövid séta Decin történelmi belvárosában, szabadprogram. Szállás.

5.nap: Délelőtt egy festői kisvárosba, Český ©ternberkbe látogatunk, ahol a Sazava folyó feletti sziklaszirten magasodó impozáns kastélyt találjuk. Az 1241-ben épült gótikus kastély berendezése eredeti, dísztermében a magyar címert is megtaláljuk, hisz a Sternberk grófok rokonságban álltak Mátyás királlyal. Utolsó megállónk Telc városa, melynek óvárosa a cseh reneszánsz ékszere. Csodáját egyetlen tér, az ezt körbe ölelő lábas házak, három templomtorony, a várkastély és a mindezt körbefonó halastavak és ligetek egyvelege alkotja. Sokat mondó számadat, hogy míg a település lakossága csupán 6000 fő, addig évente közel negyedmillió turista keresi fel a várost, amely 1992 óta az UNESCO világörökségének a része. Hazaérkezés a késő esti órákban.

Részvételi díj: 134.900 Ft/fő
Részvételi díj tartalmazza az utazást autóbusszal, szállást, reggelit és az idegenvezetés díját. Nem tartalmazza a Karlovy Vary kirándulás, a belépőjegyek és az utasbiztosítás díját.
Vacsora: 33.200 Ft/fő/4 alkalom 

Csatlakozás: Miskolc-Mezőkövesd-Gyöngyös-Hatvan-Budapest-Győr-Mosonmagyaróvár

Betegség-, baleset-, és poggyászbiztosítás: 540 Ft/fő/nap
Útlemondási biztosítás: a részvételi díj 2,5 %-a

Belépők:

Fakultatív program (előre fizetendő)
5400 Ft/fő Moldva hajókázás

Helyszínen fizetendő:
Prága Várnegyed 400 czk/fő, 300 czk/nyugdíjas

Lednice kastély 240 czk/felnőtt, 190 czk/diák

Cesky Sternberk 300 czk/fő, 200 czk/diák

Loket vára felnőtt 220 czk/fő, gyerek, nyugdíjas 190 czk/fő

Edmund szurdok hajó 120 czk/fő

Az árak tájékoztató jellegűek!

Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2024-07-11 - 2024-07-15 4 éj szoba, Hotel*** Reggeli 134.900 Ft Ft/fő, reggeli, Mezőkövesd
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok