Törökország - Kaputas BeachAntalya Tengerpart
Részletek
Törökország - Kaputas BeachAntalya Tengerpart
Részletek

DÉL-ANGLIAI KÖRUTAZÁS A JANE AUSTEN FESZTIVÁL LÁTOGATÁSÁVAL ***

Nagy-Britannia, London, London
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Üdülés - nyaralás, Nyaralóprogram, Körutazás

 

Leírás

Leírás:

Csoportos körutazás a Jane Austen fesztivál látogatásával

Fedezze fel a régens és viktoriánus korszak szépségeit, a regényekből és filmadaptációkból jól ismert helyszíneket, teázzon egy György-korabeli teaszalonban, merüljön el egy különleges fesztivál forgatagában, mely Jane Austen világát eleveníti fel.

1. nap o Budapest - London - Brighton - Salisbury

Kora reggel elutazás repülőgéppel, Londonba. Érkezést követően utazás Brightonba, mely Anglia leghíresebb tengerparti üdülőhelye, melynek fellendülését az egykori régenshercegnek, a későbbi IV. Györgynek köszönhette. A városnézés során a Brunswick tér, a Montpelier negyed, a Palmeira tér, az Adelaide Crescent lakóépület, a Szent András-templom és a King's Arms pub felkeresése. Látogatás a brightoni királyi pavilonban, mely az indiai és a kínai stílusjegyeket ötvözi építészetében. Egy éjszakai szállás vacsorával és reggelivel Salisbury környékén.

2. nap o Salisbury - Winchester - Chawton - Bath

A Salisbury katedrális felfedezése, ahol a Magna Carta Libertatum négy fennmaradt példánya közül az egyiket őrzik. Később gyalogos városnézés Winchesterben Jane Austen College Street-i lakásának, valamint a Winchesteri székesegyháznak az érintésével. Chawtonban látogatás a Jane Austen házban. Három éjszakai szállás vacsorával és reggelivel Bath környékén.

3. nap o Lacock - Bath

Kirándulás a hangulatos dél-angliai kisvárosban Lacockba, ahol többek között a Downton Abbey és a Büszkeség és balítélet filmeket forgatták. Visszatérés Bath-ba, mely a XVIII - XIX. században vált divatos fürdővárossá. Gyalogos városnézés Bath-ban; látnivalók: a belváros, a Royal Crescent sorház, a Circus köralakú házsor, a The Assembly Rooms, mely a felsőbb osztály társasági életének színtere, divatos központja volt. Részvétel az évente megrendezésre kerülő Jane Austen fesztivál forgatagában. Délután látogatás a Jane Austen kiállítóközpontban és a római fürdőben.

4. nap o Bath - Great Chalfield - Longleat

Látogatás A másik Boleyn lány film forgatási helyszínéül is szolgáló Great Chalfield Manorban, majd az Erzsébet-korabeli építészet remekművében, a Longleat Houseban, mely Bath nyolcadik márkijának otthona volt. Visszatérés Bath-ba. Délutáni tea egy György-korabeli teaszalonban.

5. nap o Bath - London

Utazás Londonba. Panoráma városnézés a régenskorszak történelmi helyszíneit érintve: a Regent's Park és a Regent's Street, a Hyde Park, a Rotten Row, a St. James Street kaszinói, a Jermyn Street úriruha-kereskedő üzletei, a Szent Jakab-palota és az Old Bond Street. Séta a Trafalgar téren Nelson admirális szobrának megtekintésével, majd látogatás a Royal Mallnál és az Aspley háznál, a Buckingham Palotánál és a Clarence háznál. Látogatás a Westminsteri apátságban. Egy éjszakai szállás reggelivel Londonban.

6. nap o London - Budapest

A városnézés folytatása, majd a Windsori kastély megtekintése. A világ legnagyobb jelenleg is használt kastélya egyike a brit királyi család legfontosabb rezidenciáinak. II. Erzsébet brit királynő itt töltötte gyermekkora egy részét. A kastélyt Hódító Vilmos kezdte el építteteni 1070 körül, majd számos uralkodó bővítette, III: Eduárd alakította át a katonai erődöt gótikus palotává, II. Károly barokk stílusban egészíttette ki, később neoklasszicista stílusjegyeket is kapott. A 45 000 m2 területen elhelyezkedő kastélynak és a hozzá tartozó impozáns kertnek csak egy része látogatható, egyes területek zárva vannak a látogatók előtt, mivel azok a királyi család számára fenntartott részek: a program során az állami lakosztályok és a gótikus Szent György kápolna megtekintésére van lehetőség. A ,,State Apartments", azaz az állami lakosztályok termeit a királyi műkincs-gyűjtemény remekei díszítenek - köztük Rembrandt, Rubens, Canaletto festményei, valamint finom gobelinek és porcelánok, szobrok és páncélok. A látogatást követően transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre. Érkezés a késő esti órákban.

Minimum létszám: 18 fő

Az utazásra speciális utazási feltétel vonatkozik!

Szállás:

5 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti három- és négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban



Ellátás


reggeli, 3 alkalommal vacsora és délutáni tea egy alkalommal


Az ár tartalmazza:


  • utazás repülőgéppel Budapest - London - Budapest útvonalon, turista osztályon, 1 db feladott poggyásszal, a körutazás során légkondicionált autóbusszal

  • 5 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti három- és négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban

  • reggelis ellátás, 3 vacsora, délutáni tea egy alkalommal

  • a leírás szerinti programok belépőkkel

  • magyar idegenvezető

Az ár nem tartalmazza:


  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás

  • útlemondási biztosítás

Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2024-09-17 - 2024-09-22 5 éj Kétágyas szoba Reggeli 959.000 Ft Ft/fő, Kétágyas szoba, Reggeli, 2 felnőtt
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok