Törökország - Kaputas BeachAntalya Tengerpart
Részletek
Törökország - Kaputas BeachAntalya Tengerpart
Részletek

Skóciai Pillanatok

Nagy-Britannia, Skócia, Körutazás Skóciában
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Körutazás

A csomagár minden kötelező költséget tartalmaz!

Leírás
Útiterv:

1.       nap      GLASGOW
Elutazás Glasgowba, a Wizzair légitársaság menetrend szerinti járatával. Transzfer a szállodába. 

2.       nap      GLASGOW - EDINBURGH
Egész napos
városnézés Glasgowban. Megtekintjük a város legrégebbi épületét a Szent Mungó Katedrálist és a mögötte elhelyezkedő viktoriánus temetőt a Nekropoliszt. Elsétálunk Glasgow főterére a György-térre és a Viktória királynő idején épült Városházához. Késő délután indulás autóbusszal Edinburghba. Útközben fotószünet tartunk Falkirk mellett a Kelpies szobor kompozíciónál.

3.       nap      EDINBURGH
Egész napos Városnézés Edinburghban. Az Újváros és az Óváros főbb nevezetességeinek felkeresése. A programot az Edinburgh-i várban kezdjük, az egykori királyi palotában, ahol a skót koronázási ékszereket is őrzik. Megtekintjük a Magyarországon született Skóciai Szent Margit- kápolnát, majd séta a Royal Mile utcáin keresztül a Szent Egyed-Katedrális (St. Giles) érintésével a Palace of Holyroodhouse-ig (Szent Kereszt-palota) (belépőjegy az út foglalásakor fizetendő), amely a mindenkori brit uralkodó edinburghi tartózkodási helye. Délután az Újváros megtekintése busszal és gyalogosan. Megnézzük a György korabeli világörökségi rangot kapott utcákat, tereket, a nyüzsgő Princes Street üzleteit és a parkban lévő Virágórát. A napot a Calton Hillen zárjuk, ahonnan gyönyörű panoráma tárul elénk az öbölre és városra.

4.       nap      SZABADPROGRAM - ST ANDREWS és DUNOTTAR (fakultatív)
Szabadprogram Edinburghban vagy egész napos fakultatív kirándulás St. Andrews-ba és a Dunnottar várkastélyhoz. St. Andrews- Skócia védőszentjéről Szent Andrásról kapta a nevét. A katedrálisa és a kolostor épületei még maradványaikban is impozáns látványt nyújtanak. A városban található Skócia legrégebbi egyeteme, melynek híres diákjai többek között Vilmos herceg és Katalin hercegné voltak, közelében található a kedvenc kávézójuk is. St. Andrewst a golf fővárosaként tartják számon, hatalmas pályák várják a rajongókat. Dunnottar- A tenger fölé magasodó, sziklára épült Dunnottar vár felejthetetlen látványt nyújt az idelátogatóknak. A történelem számos híres alakja William Wallace vagy Stuart Mária a skótok királynője is megfordult itt. Oliver Cromwell hadserege elől a skót koronát is ide rejtették el. A vár több filmrendezőt is megihletett. Itt forgatták, Zeffirelli Hamlet című filmjét, valamint a Trónok Harca sorozat néhány epizódjának helyszínéül is szolgált.

5.       nap      EDINBURGH
Délelőtt ellátogatunk a megannyi rejtélyt őrző Rosslyn-kápolnához, mely a Da Vinci kód című regény által vált világszerte ismertté és megnézzük Erzsébet királynő egykori nyaraló hajóját, a Britannia Yachtot. Délután transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre.

Fakultatív programok:

St. Andrews és Dunnottar egésznapos kirándulás autóbusszal és belépővel - 49 900 Ft (min. 15 fő) - A résztvevők számára zárt kényelmes cipő viselete ajánlott!

Holyrood-palota belépő: 8990 Ft/fő (min.20 fő)

Információ:

A beutazáshoz főszabály szerint útlevél szükséges, melynek  az utazás utolsó napjáig érvényesnek kell lennie!

A részvételi díj tartalmazza
: a repülőjegyet, illetékeket és adókat, a szállást 3*-os hotelben, kétágyas szobában reggelivel, transzfereket, magyar nyelvű idegenvezető az út során végig, gyalogos városnézéseket, belépőjegyek: Edinborugh-i Várba, Rosslyn-kápolnába és a Britannia Yachtra,a feladható 10 kg-os poggyászt/fő, a fedélzetre vihető 10 kg-os (20x30x40 cm) kézipoggyászt/fő.

Külön fizetendő: a fentieken felüli étkezések, italfogyasztás, a belépőjegyek (helyszínen fizetendő), fakultatív programok. Egyéb személyes jellegű kiadások, borravaló kb. 3-4 GBP/nap (kb. 20 GBP/fő), idegenforgalmi adó (szállodának közvetlenül fizetendő), egyágyas felár, utasbiztosítás (BBP), útlemondási biztosítás (storno) a teljes díj 2,5%-a.

A városlátogatás minimum 20 fő jelentkezése esetén indul!
A fakultatív programokon való részvételt csak az utazást megelőzően történő befizetés esetén tudjuk garantálni. Utasaink a helyszínen a belépőjegyek elérhetősége és/vagy az esetleges autóbusz kapacitástól függően tudnak fizetni euróban, melynek pontos összege az utastájékoztatóban kerül feltüntetésre. Egyes fakultatív programok indulása minimum létszámhoz kötött, ezt az adott program mellett jelezzük. A meghirdetett programok sorrendje és időpontja az egyes időszakokban előforduló események vagy az adott helyzetben előre nem látható körülmények miatt változhatnak.
A belépőjegy árak tájékoztató jellegűek.

Irodánk a légitársaság által előre kijelölt ülőhelyekkel rendelkezik, ennek megfelelően az utasfelvételt (check-in) munkatársaink végzik el. Az utasok a repülőtéren személyi igazolványuk vagy útlevelük felmutatását követően kapják meg beszállókártyáikat, ezért fontos, hogy foglaláskor a személyi okmányunkban feltüntetett nevük legyen megadva.  A helytelenül leadott utasnév módosításának adminisztrációs díja, amennyiben irodánknak még lehetősége van a javításra, 10 000 Ft/név. A repülőtéren történő név módosítást, csomag túlsúly vagy csomag méret problémából adódó plusz kiadásokat az utasok a légitársaság szabályzata szerint kötelesek megfizetni.
Csoportos utasfelvétel miatt fix ülőhely, elsőbbségi beszállás vagy a leírásban feltüntetett poggyász kapacitástól eltérő poggyász még felár ellenében sem igényelhető!
Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2024-04-30 - 2024-05-04 4 éj Kétágyas szoba Reggeli 209.490 Ft Ft/fő, 2F, Reggeli, BUD
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok