Törökország - Kaputas BeachAntalya Tengerpart
Részletek
Törökország - Kaputas BeachAntalya Tengerpart
Részletek

Rimini -tengerparti nyaralás színes programokkal 7 nap/6 éj

Olaszország, Közép - Adria, Rimini
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás+Nyaralás, Nyaralóprogram, Üdülés - nyaralás
Leírás

Nem csak egy mindennapi tengerparti nyaralásra invitáljuk Önöket az Oscar-díjas filmrendező, Federico Fellini szülővárosának vidékére, hanem egy igazán sokszínű programot kínálunk mindazoknak, akik velünk tartanak. Igyekszünk bemutatni a tartomány rejtett kincseit, valamint Itália legfontosabb látnivalói egy részét, és megismerkedünk egy-két valóságos olasz finomsággal is. 

Utazás: légkondicionált autóbusszal

Szállás: 3*-os szálloda Rimini környékén/Gabbice Mare-ban található, a homokos tengerparttól kb.100 m-re, a városka központjának közelében. Szobák: 2-3 ágyas, kellemes, de egyszerűen berendezett zuhanyzós szobák, hajszárító, légkondícionáló néhány erkélyes. Szolgáltatások: étterem, bár, terasz, lift, ingyenes Wifi a közösségi helyiségekben. A homokos tengerparton a strandszerviz térítés ellenében vehető igénybe. 
Ellátás: büfé jellegű kontinentális reggeli: sonka, sajt, pékáru, édes sütemények, üditő, meleg italok- kávé, tea.

Felár ellenében félpanzió (ajánlott): 3 fogásos menüvacsora salátabárral -  előétel, főétel, desszert: gyümölcs vagy sütemény.  A vacsorához innivaló egyénileg, helyszínen fizetendő. Speciális étkezési igényét foglaláskor előre jelezve fogadjuk.  

Fel- és leszállási lehetőség: Ingyenes: Budapest (BOK csarnok és BAH csomópont), Székesfehérvár, Siófok, Balatonboglár, Nagykanizsa


Időpontok: 7 nap /6 éjszaka

07.12-07.18. (péntek-csütörtök)  FIX INDULÁS
08.19-08.25. (hétfő-vasárnap)     FIX INDULÁS 

Hasonló programunk Velencével kiegészítve itt érhető el:
07.28-08.03.     FIX INDULÁS

1. nap: Budapest - Rimini környéke/GabbiceMare
Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban. Folyamatos utazás Szlovénián keresztül pihenőkkel, majd elfoglaljuk  tengerparti szálláshelyünket az esti órákban. Vacsora után idő függvényében séta a környéken.

2. nap: Szabadprogram/Strandolás- Pesaro: Sforza kastély (Rocca Constanza)
Délelőtt kipihenhetik az utazás fáradalmait a tengerparton, majd délután velünk tarthatnak Pesaro-ba, mely 2024-ben Olaszország kultúrális fővárosa lesz. Megnézzük a város főbb nevezetességeit, a Dómot, más néven a Mária Mennybemenetele katedrálist, melynek mozaikjai elragadóak. A bazilika Pesaro érsekségének a székesegyháza is egyben. Betekintést nyerünk az opera műfajának kiemelkedő egyéniségének, Rossininek az életébe, a szülőházában kialakított múzeumban. Fakultatív látogatást teszünk a 15. századi hatalmas katonai erődítményénél a Rocca Constanza-nál, mely várat később börtönként használták, a középkori háborús építészet egyik legszebb példája. Szabadidő, vásárlási lehetőség, majd visszatérünk szálláshelyünkre (Ár: 25 Eur)

3. nap Loreto- Frassasi barlang
Ma egy igazán különleges látnivalót ígérő fakultatív programra indulunk. Utunk elsőként Loreto-ba vezet, mely a Vatikán utáni legnépszerűbb zarándokhely, megnézzük a Dómot. Maga a kegyhely egy kis, egyszerű, terméskőből rakott házikó, a Santa Casa, mely fölé a 15. században emelték a bazilikát. A házikót Bernini márvány mesterműve őrzi. Ezután a délre található csodás Frassasi barlanghoz és a különleges, Valadieri templomhoz látogatunk, melyet a cseppkőbarlangban építettek a 19.században. A barlangot menedékként használták a helyiek, és az ásatások bizonyították, hogy a barbár fosztogatások idejében gyakran menekültek ide a környékbeli emberek. A cseppkőbarlang vallási központtá lett és egy pápai rendeletre a barlangba építették a Szűz Mária templomot, melyet a templom tervezőjéről neveztek el. A nyári melegben a lenyűgöző képződmények között hűsítő, felejthetetlen élményben lehet részünk. Visszatérünk szálláshelyünkre a délutáni órákban. (Ár: 35 Eur/fő)

4. nap: San Leo - San Marino
Egész napos strandolás, vagy félnapos fakultatív kirándulás San Marino és San Leo hegyre épült középkori meseszép városaiban. (Ár: 35 Eur/fő) Kirándulásunkat a meredek sziklafal peremére épített, csendes, középkori hangulatú San Leo- ban kezdjük, ahol megnézzük a Katedrálist, a Dómot és a Belvedere fantasztikus panorámáját. A programot Európa egyik híres miniállamában, San Marino –ban folytatjuk, ahol a fő látnivalók (Monte Titano hegyre épített erődítmények, Kormányzósági palota, San Marino Bazilika, Fő tér, Szent Ferenc templom) megtekintése után természetesen jut szabadidő a vásárlásra is.  A visszaérkezés után lesz idő egy kis strandolásra a tengerparton.


5. nap: Ravenna- Rimini 
Ma fakultatív kirándulásunk első állomása Ravenna. A város a történelem a kultúra és a művészet igazi ékszerdoboza, nyolc műemléke része az UNESCO Világörökségnek, amelyek között a San Vitale-bazilika a leghíresebb. Megnézzük a város szívében található bizánci bazilikát, mely a kora keresztény művészet egyik legértékesebb remeke szerte a világon. A templom ablakain át beszűrődő fény a márványfelületeken és a mozaikokon rendkívül megkapó látvány. A másik Világörökség, a Galla Placidia Mauzóleuma a bazilika mögött található, és ez a temetési emlékmű az 5. századból való, egyike Ravenna legrégibb épületeinek. Sétánkat a főtéren, a Piazza del Popolo-n zárjuk. Itt lehetőség lesz szabadidő keretén belül felfedezni a városka rejtett utcáit, vagy beülni a számos étterem vagy kávézó egyikébe. A továbbiakban Rimini barangolást ajánlunk az ódon utcácskákon. Rövid városnézés a római, és középkori óvárosban, ahol megnézzük a főbb látnivalókat, mint a közel 2000 éves Tiberius híd, a Diadalív, és a Piazza Cavour, majd szabadidő, vásárlási lehetőség.   (Ár: 35 Eur/fő)

6. nap. Fiorenzuola di Focara  - Gradara - Montegridolfo/kóstoló
Ma jut idő a pihenésre Gabbice-ben, vagy egy különleges fakultatív kiránduláson vehetünk részt (Ár: 35 Eur/fő). Utunk a festői Gradara középkori várához vezet, mely Dante Alighieri Isteni Szinjátékának egyik helyszíne, és a hírhedt Lukrezia Borgia egykori lakóhelye. Megismerhetjük Paolo és Francesca tragikus szerelmének történetét is. A vár a tenger felett magasodó dombon állva nézi a kéklő tengert, igazi olasz hangulatot nyújtva lenyűgöző panorámával a környező partvidékre. Akinek kedve van sétálhat a várfalon, főtornya 30 méter magasan uralja a szépséges völgyet. Különleges boltocskák kínálják az olasz kézműves termékek és ajándéktárgyak sokaságát.  Fiorenzuola di Focara - ba utazunk, fantasztikus szépségű panoráma úton. A mesebeli falucska, mintha már időtlen idők óta állna a tenger felett magasodó domb tetején. Az aprócska település sikátoraiban sétálva minden az elmúlt korok történelméről mesél, ahonnét szemet gyönyörködtető a kilátás a kéklő tengerre. Különleges táblái Dante Fiorenzuolának szentelt a Pokoli Színjáték című művének verseire emlékeztetnek.Továbbutazunk Montegridolfo kedves kis várfalujába, mely a középkorból itt maradt kastélyán kívül a selymes, ízletes olíva olajáról is híres. A helyi finomságok bőséges kóstolója közben bepillantást nyerünk a házi olajkészítés rejtelmeibe, vásárlási lehetőséggel. Késő délután még jut idő a strandolásra a szálloda tengerpartján is. 

7. nap: Hazautazás 
Reggeli után búcsút veszünk a tengerparttól és hazaindulunk Szlovénián keresztül, rövid pihenőkkel Budapestre. Érkezés a késő esti órákban.

 

Ön eldöntheti, hogy a részvételi díjat euróban, vagy forintban egyenlíti ki! 

Rimini -tengerparti nyaralás színes programokkal 7 nap/6 éj 2024
7 nap/6 éj reggelivel 

ELŐFOGLALÁSI AKCIÓ- VISSZAVONÁSIG!

Időpontok  
07.12-07.18. 199 900 Ft/fő  (513 EUR/fő) 
08.19-08.25. 199 900 Ft/fő  (513 EUR/fő) 


Zárt csoportokra vonatkozó ajánlatokat kérje irodánktól!

Felárak:
EGYÁGYAS FELÁR NÉLKÜL FOGLALHATÓ
két,-háromágyas szobákban társításítási lehetőséggel

Egyágyas felár (társítás nélkül): 49 900 Ft/fő (128 EUR/fő)

Vacsora felár (3 fogásos): 29 900 Ft/fő/6 vacsora (77 EUR/fő) A reggelis kapacitás elfogyott, az út csak félpanzióval foglalható.

Kedvezmény: 3. ágyon 12 éves korig -10% az alapárból

Audio guide: 3850 Ft/fő (10 EUR)

Üdülőhelyi és regisztrációs díj: 20 EUR/ fő/turnus (helyszínen fizetendő) 

Választható (helyszínen fizetendő igény esetén):    

- 2 nyugágy és 1 napernyő kb.20-25 EUR/nap

 Fakultatív programok: (min. 25 fő)
Pesaro- Sforza kastély Rocca Constanza      25 EUR/fő
Frassasi barlang - Loreto                               35 EUR/fő
San Marino - San Leo:                                   35 EUR/fő
Ravenna - Rimini                                           35 EUR/fő
Fiorenzuola di Focara - Gradara- Montegridolfo kóstoló 35 EUR/fő

Belépők:
Sforza kastély (egyénileg)                    kb. 10 EUR/fő
Rossini múzeum                                  kb.  8 EUR/fő
Frassasi barlang (a program része)     kb. 20 EUR/fő
Ravenna San Vieta bazilika                 kb. kb. 10 EUR/fő

Gradara/kastélybelépő:                       kb.   9 EUR/fő
San Marino/Tornyok egyénileg:           kb.   4,50 EUR/fő
San Marino/Bazilika:                   ingyenes
San Leo/Dóm:                             ingyenes 

Minimum létszám: 35 fő.

A részvételi díj tartalmazza: autóbuszos utazást, szállást reggelivel, magyar idegenvezetőt.

A részvételi díj nem tartalmazza: félpanziót, baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítás díját (classic típus 730 Ft/fő/nap, prémium típus 950 Ft/fő/nap), útlemondási díjat, az esetleges belépőket a helyszínen, valamint a felárakat, a helyszínen fizetendő idegenforgalmi és regisztrációs díjat, fakultatív vacsorát és az audio guide költségét. Az útlemondási biztosítás 15% önrészt tartalmaz. Foglalással egyidőben megkötött útlemondási - és prémium utasbiztosítással (950 Ft/fő/nap) az önrész kiváltható.

FIGYELEM! Szükséges útiokmány: San Marino-ba való belépéshez az érvényes útlevelet vagy a kártyás személyi igazolványt fogadják el!

Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2024-07-12 - 2024-07-18 6 éj, min. éjszakák száma: 6 Társítható Félpanzió 229.800 Ft Ft/fő félpanzióval, előfoglalási ár visszavonásig
2024-08-19 - 2024-08-25 6 éj, min. éjszakák száma: 6 Társítható Félpanzió 229.800 Ft Ft/fő félpanzióval, előfoglalási ár visszavonásig
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok