Törökország - Kaputas BeachAntalya Tengerpart
Részletek
Törökország - Kaputas BeachAntalya Tengerpart
Részletek

Baltikumi panoráma repülővel

Lettország, Riga, Riga
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Körutazás
Leírás

Leírás:


?  Mindhárom balti főváros megtekintése
?  Csatlakozás magyar buszos csoporthoz
?  Látnivalókban gazdag program, kevés buszozás

"A három Balti ország hasonló történelmi múlttal rendelkezik, mára azonban mégis, mintha három külön világ lenne."

Prónay Gyula - Irodánk alapító tulajdonosa

Program:

1.NAP: BUDAPEST - VILNIUS

A repülés és a transz­fer irodánk szervezésében, de egyénileg történik. A délutáni városnézésen a repülővel érkező utasok már részt vesznek.

2. NAP: VILNIUS - TRAKAI - KAUNAS - KERESZTEK HEGYE

Reggeli után, elhagyjuk a fővárost és először Litvánia leglát­ványosabb területére megyünk. Ez Trakai. Gyönyörködünk a tájban, melyet 61 tó színesít. Megtekintjük a Vytautas várat, melyet szintén egy tó ölel körbe. Az egész vidék nyugalmat áraszt. Folytatjuk utunkat Litvánia második legnagyobb váro­sába, Kaunasba. A város egy időben ideiglenes főváros is volt. Sétánk során megtekintjük többek között a ,,Fehér hattyú"-nak nevezett régi városházát, a jellegzetes téglagótika stílusában épített Perkunas házat, valamint a Vytautas-templomot. Tovább utazunk és délután érkezünk a Keresztek Hegyéhez. Ez egy érde­kes, különleges zarándokhely, ahol sokféle anyagból (fa, fém, kő...) állítottak fel különböző méretű kereszteket, ezek száma már több 100.000 db. Utasainknak is lesz lehetőségük keresz­tet elhelyezni az emlékhelyen. (Lehet hozni is, de a helyszínen is lehet több fajta keresztből választani, és vásárolni.) A Keresztek Hegye után szállásunkra buszozunk.

3. NAP: RUNDALE - RIGA

Reggel Lettországba utazunk. Délelőtt megállunk a Balti államok egyik legszebb látványosságánál, a Rundale kastélynál. A barokk építészet gyöngyszeme a szépen felújított palota. A parkja is megérdemel egy kellemes sétát. A déli órákban érkezünk Rigába. A Balti-tengerhez tartozó Rigai-öböl partján lévő festői lett fővá­rosban városnézés. A régi kereskedővárost, a most 1 millió lakosú Rigát a Hanza időkben városfal védte. Megtekintjük többek közt a lőportornyot és a XIII. században épült dómot. A Szent Péter-templom 123 m magas, ez a legmagasabb épület a fővárosban. A Fekete Fejek Háza, az ország legnagyobb céhháza, melynek különösen szép a homlokzata. Sok látványos középkori emléket tekintünk meg, miközben sétálunk a zegzugos óvárosi utcákon. Ezt követően szabadprogram a központban. Szállás Rigában.

4. NAP: RIGA - JÜRMALA - SIGULDA - TURAIDE - TALLINN

Reggeli után Lettország legnépszerűbb üdülőhelyére, Jürmalába megyünk ki. Itt a tengerparton sétálunk. Nagyszerűen kiala­kított, széles homokos beach található itt. A Balti-tengert elhagyva folytatjuk utunkat észak felé. Első megállónk a Gauja Természetvédelmi Parkban lesz. Itt megtekintjük a Sigulda vár romjait, majd átmegyünk a Gauja folyó bal partjára, ahol a Turaide vár található. Fel lehet menni a toronyba és körbe tudunk tekin­teni a nemzeti park területén. A közelben található a Gutmanis barlang, mely Lettország legnagyobb barlangja. Ezt is felkeressük. Délután folytatjuk utunkat Észtországba. Esti órákban érkezünk Tallinnba. Elfoglaljuk szállásunkat. Este elfoglaljuk szállásunkat.

5. NAP: TALLINN - BUDAPEST

Reggeli után városnézés Tallinnban. A várost a Hanza idők­ben várfal védte, melyből a mai napig maradtak fenn tornyok, várfalak, körbástyák. A hangulatos óvárosban sétálunk, ahol éttermek, emléktárgyak is utalnak a gazdag Hanza időkre. A szépen renovált épületek mellett felkeressük a Nyevszkij-székesegyházat, a városházát és több régi céhházat is. Láthatjuk, milyen finoman elegáns város Tallinn. A déli órákban kivis­szük repülős utasainkat a reptérre,akik átszállással hazautaznak Budapestre, ahova az esti órákban érkeznek.

Szállás: 3 és 4 csillagos szállodák

Ellátás: Reggeli + fakultatív vacsora

Közlekedés: Autóbusszal, Repülővel

Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2024-06-22 - 2024-06-26 4 éj 2 ágyas szoba leírás szerint 427.000 Ft Ft/fő, 2 ágyas szoba
2024-09-10 - 2024-09-14 4 éj 2 ágyas szoba leírás szerint 367.000 Ft Ft/fő, 2 ágyas szoba
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok