Törökország - Kaputas BeachAntalya Tengerpart
Részletek
Törökország - Kaputas BeachAntalya Tengerpart
Részletek

Itália zamatai -Barangolás a gasztronómia világában 4 nap /3éj

Olaszország, Veneto, Abano Terme
  • Szálláskategória: Hotel ****
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás, Városlátogatás
Leírás

Egy igen tartalmas utazásra hívunk mindenkit! Olaszország nem csak látnivalókban és káprázatos hegyvidéki tájakban gazdag, hanem gasztronómiája és italkészítése is világhíres. Utunk során a lélegzetelállító középkori városkák hangulatában, műemlékeinek látványában, a szőlőbirtokok szépségeiben merülünk el, hanem megismerkedünk az ország gasztronómiájával is: a híres San Daniele sonkával, a könnyed Prosecco-val, és a zamatos Grappával is. Minden napra jut egy kis darabka Olaszország ízeiből is, ne hagyja ki! 

Utazás: légkondicionált autóbusszal

Szállás: 4 *- os hotel  /Padova környéke
A termálfürdőiről híres város központjától kb.1 km-re, séta távolságratalálható. Szobák: kellemesen berendezett 2 ágyas (pótágyazható), fürdőszobás szoba, Wi-Fi elérés, telefon, TV, széf, hajszárító. A szobák nagy része erkélyes. Szolgáltatások:  recepció, hall, étterem, lift. A szállodában  medence,is található - (nyitvatartása a szálloda hatáskörébe tartozik).

Ellátás: reggeli és 3 fogásos vacsora salátabárral (felár ellenében). 

Fel- és leszállási lehetőség:

Ingyenes: Budapest (BOK Sportcsarnok ex. SYMA csarnok és BAH csomópont), Székesfehérvár, Siófok, Balatonboglár, Nagykanizsa

Időpontok: 4 nap/ 3 éj
2024. 09.29-10.02.

1.nap: Budapest – San Daniele del Friuli (sonkakóstolóval)- Abano Terme (Padova)  
Indulás Budapestről a kora reggeli órákban. Első programunk az olasz sonka fővárosának tartott San Daniele del Friuli. Megismerkednünk az ízletes sonka gyártási folyamatával, valamint természetesen meg is kóstoljuk a magas minőségű és különleges ízvilágú sonkát, a Prosciutto di San Daniele-t. A hónapokon keresztül érlelt, és a són kívül semmiféle tartósítószert sem tartalmazó sonka igazi gasztronómiai élményt nyújt. Innen továbbutazunk Olaszország és Európa egyik legrégebbi termálvíz-lelőhelyére épült, festői fürdővárosába, Abano Terme-be. Utunk hangulatos tájakon vezet. Elfoglaljuk szálláshelyünket a hangulatos üzletekkel, éttermekkel és hangulatos kávézókkal tarkított bájos városban az esti órákban.  

2. nap: Treviso- Castel Brando kastélya- Hegyvidéki Prosecco kóstoló  
Pihenés, vagy fakultatív kirándulás. Reggeli után a vízimalmok és a tiramisú városába, a kis Velenceként is emlegetett Treviso-ba utazunk, mely Veneto tartomány egyik rejtett gyöngyszeme. A város csatornáin egykor számos vízimalom volt található, mivel Velencével ellentétben, itt a csatornák vízét a Sile folyó táplálja. A legfestőibb csatorna a Canale dei Buranelli, mely a középkorban itt lakó kereskedőcsaládról kapta a nevét. A város elragadó báját a macskaköves utcácskákon épült színes házak, sikátorok, csatornák és az azokon átívelő hidak színes egyvelege adja. Említésre méltó a város dómja, és annak 7 hatalmas kupolája, a díszes épületekkel és palotákkal szegélyezett főtér, valamint az igen csak furcsa trevisói szökőkút, a Fontana delle Tette, melyből egykor minden évben három napon át bor folyt Velence főbírájának tiszteletére. Utunk innen a régió legszebb fekvésű kastélyához, a Dolomitok közelében fekvő CastelBrando-ba vezet. A közel 400 méter magasan fekvő kastélyt panorámás siklóval érjük el, mely önmagában is egyedülálló élmény, és menetközben pedig lesz időnk megcsodálni a környék pazar panorámáját. A Monte Castello hegy oldalát uraló kastélyban egy múzeum található, mely megismertet minket a kastély legendáival, a környező vidék életével és egy igen gazdag múzeumot is találunk itt. Érdemes a kastély parkjában is tenni egy sétát, hiszen a kilátás innen lélegzetelállító. Napunk méltó zárásaként egy Prosecco-t előállító, elegáns pincészetben kóstolót kapunk a térség híres italából, mely a a Coneglio és Valdobbiadene települések közti hegyeken termelt szőlőből készítenek. A nagy múltra visszatekintő pincészet itala az egész világon ismert. A kóstoló során megtudjuk mi a különbség a spumante, frizzante és tranquillo fajták között és betekintést nyerhetünk a Prosecco készítésének fortélyaiba is. (Ár: 35 Eur/fő)

3. nap: Padova- Vicenza- Bassano del Grappa- (Grappa kóstolóval)
Napunkat a régió központjának számító, ősi egyetemi városban, Padova-ban kezdjük, mely arról is híres, hogy annak idején Galilei itt okított nebulókat fizikára. A rengeteg műemlék között fő látványossága a főtér, a Piazza dei Signori, mely reggel piac, délután a sziesztázó nyugdíjasok, este pedig a szerelmespárok kedvelt helye. A csodálatos Szent Antal bazilikában márványkoporsóban őrzik a város védőszentjének csontjait. A közelben lévő Prato della Valle Európa egyik legnagyobb tere, melyen a szökőkút körül 82 szobor emlékeztet a város hírnevére. Itt áll egy magyar vonatkozású emlék is: Báthori István szobra. Következő állomásunk az építészetéről méltán hires Vicenza lesz. A város közel 20 építészeti remekműve felkerült az UNESCO kulturális világörökségeinek listájára, nagy részük Palladio akotásai. Ezek közül kiemelkedik a város központjában található Basilica Palladiana, aminek a legfigyelemreméltóbb sajátossága a boltíves loggia, és a reneszánsz színház, a Teatro Olimpico. A színház különlegessége, hogy ez az egyetlen olyan középkori színház, amelynek eredeti építészeti elemei még mindig megmaradtak. A Teatro Olimpico a modernkori fedett színház első példája.Továbbutazunk Bassano del Grappa városába, mely Olaszország legrégebbi szeszfőzdéjében gyártott grappájáról is híres. Másik nevezetessége a Palladio által tervezett fedett fahíd. A Brenta folyó mindkét oldala annyira beépült, hogy a híd bejárata leginkább egy díszes kapualjra emlékeztet. Sétánk során megnézzük még a Piazza Libertá-t, és a San Franceso dómot is. Szabadidőben érdemes megkóstolni a helyi specialitások közé tartozó bassanói spárgából készített ételeket, és a különböző, grappával ízesített süteményeket is. Természetesen nem hagyjuk ki a helyi aperitifet, a tönkölyhordóban érlelt, magas alkoholtartalmű törkölypárlatot, a grappát sem, amit az ország legrégebbi szeszfőzdében kóstolunk meg. A délutáni órákban vidám hangulatban indulunk vissza szálláshelyünkre, ahol vacsora előtt még egy kicsit pihenhetnek, fürdőzhetnek, vagy a nyitva tartás függvényében élvezhetik a wellness részleg szolgáltatásait (térítés ellenében).  (Ár: 35 Eur/fő)

4. nap Hazautazás:  Cividale del Friuli- Budapest
Reggeli után hazaindulunk, de még megállunk Friuli tartomány egyik legszebb településén, a közel kétezer éves Cividale del Friuli-ban. Az óváros zegzugos utcái visszarepítenek minket a történelembe. Megnézzük a híres Longobárd templomot, a Dómot és az Ördög hídját is, mely a smaragdzöld színű Natisone folyón vezet át. A legenda szerint építtetői magával az ördöggel cimboráltak, hogy minél hamarabb elkészüljenek a kétívű, merész vonalvezetésű híddal. Egy rövid szabadidőt követően hazautazás rövid pihenőkkel, érkezés Budapestre a késő esti órákban. 

Ön eldöntheti, hogy a részvételi díjat euróban, vagy forintban egyenlíti ki! 
Euróban történő fizetési igényét kérjük előre jelezni.

  2024.09.29-10.02. 4 nap 3 éj
ELŐFOGLALÁSI ÁR- VISSZAVONÁSIG ÉRVÉNYES

Időpontok Ft/fő reggelivel
09.29-10.02. 139 900 Ft ( 359 EUR)

Egyágyas felár nélkül foglalható két,-háromágyas szobákban társítással.
Egyágyas felár (társítás nélkül):  32 900 Ft/fő ( 84 EUR)
Vacsora felár: 24 900 Ft/fő (64EUR)
Audio-guide: 2 200 Ft/fő (5,5 EUR)
Üdülőhelyi és regisztrációs díj: (helyszínen fizetendő): 15 EUR/fő
Kedvezmények: 3. ágyon 12 évig az alapárból 10%

Fakultatív programok (min. létszám 25 fő):
Treviso- Castel Brando- Hegyvidéki Prosecco kóstoló  35 EUR/fő
Padova- Vicenza- Bassano del Grappa- (Grappa kóstoló) 35 EUR/fő                                                

Belépők és egyéb felárak: Teljes lista előkészületben! 

Castelbrando felvonó/múzeum 15 Eur/fő
Vicenza Teatro Olympico          11 Eur/fő

 

Minimum létszám: 35 fő

A részvételi díj tartalmazza: autóbuszos utazást, szállást reggelivel, magyar idegenvezetőt.

A részvételi díj nem tartalmazza: baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítás díját (classic típus 730 Ft/fő/nap, prémium típus 950 Ft/fő/nap), útlemondási díjat, az esetleges belépőket a helyszínen, valamint a felárakat, a helyszínen fizetendő idegenforgalmi és regisztrációs díjat, fakultatív vacsorát és az audio guide költségét. Az útlemondási biztosítás 15% önrészt tartalmaz. Foglalással egyidőben megkötött útlemondási - és prémium utasbiztosítással (950 Ft/fő/nap) az önrész kiváltható.

Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2024-09-29 - 2024-10-02 3 éj 2-3 ágyas szoba Reggeli 139.900 Ft Ft/fő reggelivel, előfoglalási ár visszavonásig
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok