Törökország - Kaputas BeachAntalya Tengerpart
Részletek
Törökország - Kaputas BeachAntalya Tengerpart
Részletek

Peking - Xian - Shanghai ***

Kína, Körutazás Kínában, Körutazás Kínában
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Egzotikus út, Körutazás
Leírás
Kína legjava

Program leírás

Tervezett program:

1. nap: Budapest ...

Elrepülés Budapestről átszállással Shanghaiba. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

 

2. nap: ... Shanghai

Megérkezés Shanghaiba. A város a Jangce torkolatában fekszik, délen a Hangzhoui-öböl határolja, Pekingtől és Kantontól azonos távolságra fekszik. Shanghai belvárosát a Huangpu folyó szeli ketté, és a városban számos folyó, csatorna és tó található, a városi vízfelületek megközelítik a 700 km2-t. A tengerpart régen közvetlenül Shanghainál volt, innen eredhet a neve is, amelyet úgy is lehet értelmezni, hogy ,,tengerre szállni", ami a város kikötői jellegére utalhat. A kínai városoknak azonban van egy ,,rövid neve" is, Sanghai nevét kínaiul a ,,H?" szótaggal rövidítik. Ez az írásjel szerepel a shanghai gépjárművek rendszámtábláin is. Vacsora egy városi étteremben. Este igazi csemege, az akrobata show megtekintése. Szállás Shanghaiban.

 

3. nap: Shanghai - Bund - Nanjing Road - Óváros - Örömök kertje - Jade Buddha templom

Reggeli, majd városnézés: áthaladunk a Bundon, amely a Huangpu folyó nyugati partján található, történelmi épületek sokaságával. Séta a híres Nanjing Roadon. Ezután látogatás Shanghai óvárosában, mely egy nagyon régi üzleti negyed, amelyben a turisztikai látványosságok, ajándéküzletek, éttermek, valamint a legöregebb bank, ékszerüzlet, teaház és a híres cikk-cakk híd egyaránt fellelhető. Az Örömök kertje is itt található, melyet a XVI. században egy kínai kormányhivatalnok - mandarin - építtetett, azonban az ópiumháború idején teljesen elpusztult és csak az 1950-es években építették újjá. Ez a lenyűgöző mandarinkert teljesen elfeledteti velünk, hogy egy 23 milliós város vesz körül bennünket. Látogatás a Jade Buddha templomban, amely két nagyon értékes jáde Buddha-szobornak ad otthont, melyeket még Burmából hozott egy szerzetes. Habár maga a templom csupán 1928-ban épült, a régi klasszikus stílus egyedülállóvá teszi ebben a hatalmas modern metropoliszban. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Shanghaiban.

 

4. nap: Shanghai - Suzhou

Reggeli, majd szabadprogram vagy fakultatív programlehetőség: kirándulás Suzhouba, amely egy a Jangce folyó deltájában épült város, területének majdnem felét víz borítja; hatalmas csatornahálózata miatt méltán nevezik ,,Kelet Velencéjének". 2500 éves történelme során több mandarinkert is épült a városban, ezek közül egyet tekintünk meg, majd (idő függvényében) ellátogatunk egy selyemgyárba, ahol megismerkedünk a híres kínai hernyóselyem készítésével. Vízibuszos kirándulást teszünk a csatornán. Visszautazás Shanghaiba. (A program ára: 28.500 Ft.) Vacsora egy városi étteremben. Szállás Shanghaiban.

 

5. nap: Shanghai - Xian

Reggeli után transzfer a repülőtérre és elrepülés Xianba. Érkezés után városnézés Xianban, mely több mint ezer éven keresztül a birodalom fővárosa volt. Látogatás a muzulmán negyedben: a Nagy Mecset megtekintése, amelynek egyik érdekessége, hogy a tradicionális muszlim és kínai építészeti stílusokat ötvözi. Fotóstop a Vadludak Nagy Pagodájánál. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Xianban.

 

6. nap: Xian - Terrakotta Hadsereg ...

Reggeli után megtekintjük az agyaghadsereget. A Terrakotta Harcosok és Lovak a XX. század legjelentősebb régészeti lelete volt, melynek feltárása mind a mai napig tart. A mauzóleumot Kína első császára, Csin Si Huang építtette az i.e. III. században. Rendeltetése az volt, hogy az uralkodót halála után ide helyezzék örök nyugalomra tömérdek kincseivel együtt, az életnagyságú szobrok pedig a császárt voltak hivatottak őrizni a túlvilágon. Ez a hatalmas múzeum elénk tárja a 2300 évvel ezelőtti Kína hatalmasságát és gazdagságát; a több ezer restaurált szobor látványa lenyűgöző. Vacsora egy városi étteremben. Transzfer a vasútállomásra. Utazás Pekingbe éjszakai vonattal, 4 személyes hálókocsikban.

 

7. nap: ... Peking - Nyári Palota - Ég temploma - Olimpiai helyszínek

Érkezés után reggeli, majd városnézés. A Nyári Palota megtekintése: a Peking központjától 15 kilométerre nyugatra található Nyári Palota a legnagyobb császári park, amelynek háromnegyedét víz borítja; olyan mintha a Kunmingban lévő tavat varázsolták volna szemünk elé. A palota területén a kínai építészet jellegzetességei mind megtalálhatóak: pavilonok, kertek, tornyok és hidak. A tó partján sétálva, a több mint 700 méter hosszú faragott és festett folyosón ezernyi miniatűr képecske látható a fejünk fölött, amelyek mindegyike egy-egy történetet mesél el a kínai mitológiából. A hosszú folyosót négy pavilon szakítja meg, melyek a négy évszakot szimbolizálják. Ellátogatunk az Ég templomába, ahová a Ming és a Qing császárok is gyalog jártak. Legnevezetesebb része, amelyet a fotókról is ismerhetünk, az Imádságok Csarnoka, melynek 4 főoszlopa a 4 évszakot reprezentálja. Itt láthatjuk még a kör alakú lépcsőzetes oltárt, ahol a kínaiak szerint a ,,Föld közepe" található. Fotóstop a 2008-as Nyári Olimpiai Játékok helyszínénél. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Pekingben.

 

8. nap: Peking - Szellemek Útja - Ming sírok - Kínai Nagy Fal

Reggeli után teszünk egy sétát a Szellemek Útján, majd meglátogatunk egyet a Ming császári sírok közül, ezután megnézzük a Kínai Nagy Fal egyik szakaszát. Úgy tartja a mondás, hogy a kínai embernek életében két helyre kell elzarándokolnia: a pekingi Tiltott Városba és a Nagy Falhoz. Visszautazás Pekingbe. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Pekingben.

 

9. nap: Peking - Tienanmen tér - Tiltott város ...

Reggeli. Peking szívében helyezkedik el Kína legnagyobb tere, a Tienanmen tér, amelyet többek között a Nemzeti Múzeum, a Nép Hőseinek emelt emlékmű, és Mao Ce-tung mauzóleuma vesznek körül. Miután végigsétálunk a hatalmas téren, majd elérkezünk a Tiltott Város déli bejáratához. A Tiltott Város a Ming és a Qing dinasztiák császári palotája volt közel ötszáz éven keresztül; rengeteg kincs és ritkaság található a ma Palota Múzeumnak nevezett komplexumban. A Tiltott Város domináns színe a sárga, mivel ez volt az uralkodói család szimbóluma. Egy egész városról lévén szó, több palotából, csarnokból és pavilonból áll. Egy különleges számítási módszer szerint eredetileg 9.999 helyiségből állt, mert a kínaiak szeretik a kilences számot. Vacsora egy városi étteremben. Este transzfer a repülőtérre és elrepülés átszállással Budapestre menetrend szerinti járattal. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

 

10. nap: ... Budapest

Érkezés Budapestre menetrendtől függően.

 

A programok sorrendje változhat!

 

 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

- Suzhou mandarinkertek

- A Nagy Csatorna

- Terrakotta Hadsereg

- Pekingi Nyári Palota

- Ég temploma

- Ming királyi sírok

- Nagy Fal

- Tiltott Város

 

 

Várható szállodák: (vagy hasonlók)

Shanghai:            SSAW Hotel Shanghai Hongkou

Xian:                   Xian Tianyi Commercial Hotel

Peking:                Beijing Super House International Hotel

 

A változtatás jogát fenntartjuk!

Árak

2024. március 14-től 2025. december 31-ig a normál útlevéllel utazó magyar állampolgárok részére felfüggesztették a vízumigénylési kötelezettséget Kínába, maximum 15 napos utazásokra - melybe a Hong Kong-i tartózkodás nem számít bele - így jelen állás szerint nem szükséges ehhez az úthoz sem vízumot igényelni.

 

 

Helyszínen fizetendő költségek:

Helyszíni belépők és a program szerinti főétkezések: 190 USD/fő (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak).

A 190 USD/fő a belépőket, a programban feltüntetett főétkezéseket (vacsorák, néhány esetben ebédek), és az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a kinti szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

 

Borravaló: ajánlott 7 USD/nap/fő

Szolgáltatások

 

A bruttó alapár az alábbiakat tartalmazza:

- repülőjegyek illetékekkel (nemzetközi és belső)

- BBP biztosítás (EUB Air & Cruise Top: 7.400 Ft)

- közlekedés külön busszal, vonattal, belső repülőjárattal

- elhelyezés középkategóriájú (kb. 4*-3*+-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, 1 éj vonaton I. osztályú 4 személyes hálókocsikban, reggelivel

- magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig

Fakultatív programok
Leírás Időtartam Ár
A 4. napi fakultatív program (Suzhou) Turnusok:
2024-09-17 - 2024-09-26
28500
Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2024-09-17 - 2024-09-26 9 éj 2 ágyas szoba leírás szerint 769.000 Ft Ft/fő
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok