Törökország - Kaputas BeachAntalya Tengerpart
Részletek
Törökország - Kaputas BeachAntalya Tengerpart
Részletek

India Arany Háromszög körutazás

India, Körutazás Indiában, Körutazás Indiában
  • Szálláskategória: Hotel ***+
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Egzotikus út, Körutazás

Leírás

Fedezze fel Delhi-Jaipur-Agra főbb nevezetességeit! A program a Taj Mahal mellett más UNESCO Világörökséget is rejteget, biztosan nem fognak unatkozni az utazás alatt.

9 nap / 7 éj

1.nap: Utazás Budapestről Indiába átszállással. 

2.nap: Érkezés Delhi-be, transzfer a szállodába, csomagok elhelyezése. A szobákat 12:00 órától lehet elfoglalni. Városnézés Ó-Delhi-ben, melynek során megcsodálhatjuk kívülről az 1648-ban épített Vörös Erődöt, az egykori mogul hatalom jelképét. Nevét jellegzetes színű homokkőből épült falairól kapta. Felkeresüük India legnagyobb mecsetjét, a Jama Masjid-ot. 1644 és 1656 között közel 5000 munkás dolgozott Shah Jahan mogul uralkodó utolsó művén. Ezután ellátogatunk Mahatma Gandhi emlékhelyéhez, a Raj Ghat-hoz. A városnézés Új-Delhi nevezetességeivel folytatódik. Ezt a negyedet angol gyarmatosítók tervezték és építették. Széles sugárutak, zöldellő parkok és elegáns épületek jellemzik. A XVI. században élt Humájun császár síremlékének felkeresése, az India Kapu, a Parlament, a Lakshminarayan templom megtekintése. Szállás Delhi-ben. 

3. nap: Reggeli, majd ennek a délelőttnek a fő látványosságaként az impozáns Qutab Minar tornyot ejtjük útba. A Hindusztán hetedik csodájaként ismert műemlék XI. századi mesterek remekműve. Tovább utazás Mandawa-ba. Shekhawati régióban található kereskedőváros méltán híres a gyönyörű festett falú palotáiról, a havelikről. Szállás Mandawa-ban. 

4.nap: Reggeli után városnézés Mandawa-ban, melynek során megtekintjük az említett haveliket. A freskók hindu isteneket és istennőket, mítoszok és szentírások témáit ábrázolják. Később utazás Jaipurba .Szállás Jaipurban.

5.nap: Reggeli után Jaipur lehíresebb építményének, a csodálatos Amber Palotának a meglátogatása következik. Az erődöt Raja Man Singh kezdte építeni 1592-ben, majd ezt követően későbbi helyi uralkodók bővítették a mai állapotába. A hegyes vidékre épült létesítmény falain belül találunk palotaépületet, lenyűgöző szépségű termeket, oszlopos pavilonokat, templomokat, zöldellő kerteket. Egy rövid megállót tartunk az igazi keleti ízléssel épült  Hawa Mahalnál - a Szelek Palotájánál. A délutáni városnézés helyszíne a City Palace, a maharadzsa lakhelye, mely különlegesen szép ötvözete a mogul és a hindu stílus építészetének. Bejáratánál található az 1728-ban alapított obszervatórium, a Jantar Mantar, melynek precíz műszerei ma is használhatóak. Szállás Jaipur-ban. 

6.nap: Reggeli a szállodában, később továbbutazás Agra-ba.  Út közben betérünk a Világörökség részét képező Fatehpur Sikri-be, a ,,szellemvárosba", mely a XVI. században a hatalmas Mogul Birodalom központja volt, majd teljesen elhagyták lakói. Itt található többek között Salim Christi sírja, mely a gyermektelen asszonyok zarándokhelye és az 1000 hívőt befogadó császári mecset. Szállás Agra-ban.

7. nap: Napfelkeltekor ellátogatunk a Taj Mahal-hoz, a fehér márványból készült épülethez, melyet a szerelem emlékművének is mondanak. 
Visszatérünk a hotelbe. Az Agra-i Erőd megtekintése után látogatás a Jamuna folyó partján épült, impozáns Itmad-ud-Daulah síremlékéhez.  Délután kirándulás Sikandra településre, itt található az egyik legnagyobb mogul uralkodó, Akbar császár síremléke. Szállás Agra-ban.

8.nap: Reggeli a hotelben. Transzfer Delhibe, útközben meglátogatjuk Mathura városát, a hinduizmus hét szent városának egyikét, melyet Krisna szülőhelyénél tartanak. 
Este transzfer a város éttermébe egy búcsúvacsorára, ezután visszatérés a szállodába. 

9.nap: Hazautazás menetrendtől függően. Érkezés Budapestre

A körutazáslehetséges egyénileg is, angolul beszélő sofőr-idegenvezetővel.(Felár ellenében magyarul beszélő idegenvezetővel, aki Indiában, a reptéren várja az utasokat)

Min. 10 fős csoport esetén magyarul beszélő idegenvezetővel. A körutazás más indulási időpontokban is lehetséges, kérje ajánlatunkat.

UTAZÁS: Menetrendszerinti repülőjárattal, átszállással.
SZÁLLÁS: 3-4 csillagos szállodákban (helyi besorolás).
ELLÁTÁS: Reggeli. Félpanzió kérhető felár ellenben.
IDEGENVEZETÉS: Az angol nyelven beszélő sofőr-idegenvezető, illetve magyar idegenvezetés ( Indiában, a repülőtéren fogadja az utasokat.)

Helyszínen fizetendő: a belépőjegyek kb. 110 USD/fő, a borravaló, kamerázási és fényképezési engedélyek.

[VIDEO]Az utazás menetrendszerinti repülőjáratokkal történik, a repülőjegy árának változása befolyásolhatja a részvételi díjat!


Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2024-02-23 - 2024-03-02 7 éj Kétágyas szoba Félpanzió 499.000 Ft Ft/fő, 2 fő, Utazás repülővel, budapest, Félpanzió
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok