Törökország - Kaputas BeachAntalya Tengerpart
Részletek
Törökország - Kaputas BeachAntalya Tengerpart
Részletek

Felhőkarcolók, sivatag, Dubai

Egyesült Arab Emirátusok, Körutazások Dubaiban, Körutazás Dubaiban
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Egzotikus út, Körutazás, Körutazás+Nyaralás, Városlátogatás, Üdülés - nyaralás
Leírás

Leírás:

?  Dubai és Abu Dhabi legszebb látnivalói
?  Kirándulás a félsziget belsejébe, Al Ainba
?  Vacsorás panorámahajózás, sivatagi szafari
?  Új és ó: a világ legmagasabb épülete és fűszerpiac

Dubai egy épített csodavilág, ahol naponta bújnak ki új látványosságok a sivatag homokjából. Lehet szeretni, lehet nem szeretni, de egyszer látni kell!
Csorba Klára - Irodánk kiutaztatási csoportvezetője


Program:

0. NAP: BUDAPEST - DUBAI

Várhatóan az esti órákban elutazás Budapestről Dubaiba. Éjszaka a repülőn.

1. NAP: DUBAI

Érkezés Dubaiba a reggeli órákban, transzfer a Marina Byblos ****-os szállodába (5 éj). Érkezésünket követően csomagjainkat elhelyezzük a csomagszobába, és a szobák elfoglalásáig szaba­didő lesz. Ezen szabadidő alatt használhatjuk a szálloda közösségi tereit, köztük a hatalmas szálloda tetején lévő medencét a napo­zóágyakkal, a pool bárral, de a 10 perc sétára lévő tengerpartra, vagy a nemrég átadott, alig pár száz méterre lévő Ain Dubai óriás­kerékhez is elmehetünk, mely a világ legnagyobb ilyen építménye. Aki szeretne, a szálloda közelében lévő hatalmas bevásárlóköz­pontban is nézelődhet, vásárolhat, étkezhet. Kora délután, vár­hatóan 14:30 körül elfoglalhatjuk szobáinkat, ahol folytathatjuk a pihenést, de aki aktív élményre vágyik, a közeli Madame Tussauds panoptikumot is felkeresheti. Este a közeli Marina csatornáin egy vacsorával egybekötött hajókázáson veszünk részt. A vacsora elfo­gyasztása közben megcsodálhatjuk a kivilágított felhőkarcolókat. A program után visszatérünk a szállodába.

2. NAP: DUBAI

Reggeli után városnézés Dubaiban. Kirándulásunk első meg­állóhelye a csatorna partja, a Marina városrészben, a világhírű csavart toronnyal (Infinity Tower) szemben lesz. Ezt követően a híres Pálma-szigetre buszozunk, ahol láthatjuk az Atlantis The Palm szállodát és az érdekesen kialakított apartmanokat. Mivel magánterület, ezért a buszból kiszállni csak egy meghatározott helyen lehet. Tovább haladva egy kicsit hosszabb megálló követ­kezik a Souk Madinat Jumeirah-ban, amit az útikönyvek ,,Dubai Velencéje"-ként emlegetnek. Itt szabadprogram, emléktárgyak vásárlási lehetősége. Ezt követően a híres Burj Al Arab szállodá­nál állunk meg fotózni. A 7*-ra minősített szuperszálloda a mai napig Dubai legfontosabb reklámarca és egyik leglátogatottabb célpontja. A hatalmas vitorlát formázó épület méltán uralja a mellette elterülő partszakaszt. Ezután a régi városrész felé vesszük az irányt, ahol megtekinthetjük a Jumeirah mecsetet, Dubai legnagyobb és leghíresebb mecsetét. A kirándulást a Textilpiacon (Mina Bazaar) folytatjuk, majd a híres vízitaxival átkelünk a Creeken, hogy meglátogassuk a Fűszerpiacot és az Aranypiacot. Itt kedvező áron vásárolhatunk, vagy csak gyönyörködhetünk a gazdag kínálatban. A délután második felében, a több mint fél millió négyzetméteres területével, a világ 2. legnagyobb bevá­sárlóközpontjába, a Dubai Mallba látogatunk el, ahonnan fel lehet menni a világ legmagasabb építményébe, a Burj Khalifába. A felhőkarcoló azzal a nem titkolt céllal épült, hogy szemléltesse Dubai fantasztikus gazdasági és technológia erejét. Aki előzete­sen (megrendeléskor) jelzi igényét, annak előre rendelünk jegyet (75 USD/fő), amivel a 124. és a 125. emeleten csodálható meg a panoráma. Azok, akik nem mennek fel a toronyba, ezalatt a Dubai Mallban tölthetik el idejüket. Érdekesség, hogy itt talál­ható a világ egyik legnagyobb tengeri akváriuma, amely részben a bevásárlóközpont folyosójáról is megtekinthető, ingyenesen. A Dubai Mall előtt van a világ legnagyobb zenére ,,táncoló" szökő­kútja, amelynek műsorát a kora esti órákban mi is megtekintünk. Érdekes belegondolni, hogy ezt a különleges vízijátékot egy vala­mikori homoksivatagban hozták létre. A program végén a busz visszavisz bennünket a hotelbe, ahol fakultatív vacsora.

3. NAP: ABU DHABI KIRÁNDULÁS

Reggeli után az Egyesült Arab Emirátusok fővárosába, Abu Dhabiba látogatunk el egy fakultatív kirándulás kereté­ben. A várost az arab ékkőként is emlegetik. Első megállónk a Sheikh Zayed Nagymecset lesz, mely a világ 8. legnagyobb és az Emirátusok legnagyobb mecsete. A hatalmas márvány épü­let mindenkit elkápráztat, lélegzetelállító és kihagyhatatlan élmény. A mecsetet előírt útvonalon tudjuk bejárni, ezt köve­tően a látogatóközpontban lehetőségünk lesz szuvenír vásárlá­sára. Folytatva programunkat az Emirates Palace-hoz megyünk, ami Abu Dhabi elsőszámú és legszebb luxusszállodája, márvány és gránit palota, 24 karátos színarany díszítéssel. Nemrégen új látványossággal bővült a város, megnyitották a Quasr Al Watan elnöki palotát, melyet mi is felkeresünk. A látogatók betekintést nyernek a palota kiállításain keresztül az emirátus kormányzási rendszerébe és kultúrájába. Programunk végén fotószünetre megállunk a Louvre Abu Dhabi múzeum előtt. Kora esti órákban érkezünk vissza szállásunkra. Fakultatív vacsora a hotelben. Fakultatív Abu Dhabi kirándulás: 140 USD (fizetés a helyszínen a csoportkísérőnek).

4. NAP: AL AIN KIRÁNDULÁS

Reggelit követően egésznapos izgalmas fakultatív kirándu­lást kínálunk Al Ain városába. A program során meglátogatjuk a Sheikh Zayed Palotamúzeumot, az Al Ain erődöt és pálma­parkot, valamint az Al Ain Nemzeti Múzeumot. Innen a Bawadi Hotelbe megyünk, ahol büféebéddel várják a csoportot. Ebéd után megtekintjük a tevepiacot, végezetül pedig fotózha­tunk a Jebel Hafeet hegynél, amely egy kopár, gyönyörű, szik­lás, 1.200 m magas hegycsúcs az ománi határon. A tetején lévő kilátóhoz egy szerpentinút visz fel. Aki nem jön Al Ainba, annak ezen a napon szabadprogram, fürdési lehetőség, pihenés vagy vásárlás Dubaiban (közlekedés egyénileg). Fakultatív Al Ain kirándulás: 38.000,- Ft.

5. NAP: DUBAI - FAKULTATÍV SIVATAGI SZAFARI

Reggeli után félnapos szabadprogram. Lehet pihenni a szál­lodai medencénél vagy a sétatávolságban lévő közeli tenger­parti strandon. Aki szeretne, egyénileg (metróval vagy taxival) bemehet a város nevezetességeihez, bevásárlóközpontjaihoz nézelődni, vásárolni. Délután fakultatív programlehetőség: sivatagi szafari. A terepjárókkal a dűnék között haladva meg­csodálhatjuk a sivatag szépségét, és tesztelhetjük sofőrünk vezetői képességét. Ezután egy sivatagi táborba érkezünk, ahol megismerkedhetünk a helyi hagyományokkal és kultú­rával. Este az oázisban megnézzük a gyönyörű naplementét, majd egy zenés, hastáncos és dervis bemutatóval egybekötött BBQ vacsorán veszünk részt. Fakultatív sivatagi jeep túra programmal, vacsorával: 33.000,- Ft. A programot köve­tően visszatérünk a szállásunkra. Aki nem vesz részt a fakulta­tív kiránduláson, annak továbbra is szabadprogram Dubaiban és egyénileg vacsora.

6. NAP: DUBAI - BUDAPEST

Reggelit követően szabadprogram. Délig kijelentkezünk a szo­bánkból, csomagjainkat elhelyezzük a csomagszobába, így szabadon tölthetjük el a reptéri transzferig az időt. ,,Metróval" (mely Dubajban igen látványos magasvasútként működik) a Dubai Frame-hez is elmehetünk, melynek keskeny képkeret­szerű alakja igazi mérnöki bravúr. A szabadidő alatt kényel­mesen meg is ebédelhetünk, mielőtt kiindulnánk a reptérre és hazautaznánk Budapestre. Liszt Ferenc Repülőtérre érkezés vár­hatóan a késő esti órákban.

Az útlevélnek a hazaérkezés napjától számítva még minimum 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

Szállás: 4 csillagos szálloda

Ellátás: Reggeli + 1 vacsora

Közlekedés: Repülővel

Fakultatív programok
Leírás Időtartam Ár
Sivatagi jeep túra (vacsorával) Turnusok:
2024-10-19 - 2024-10-25
2024-11-03 - 2024-11-09
33000
Burj Khalifa belépő (kb. 75 USD, helyszínen fizetendő) Turnusok:
2024-10-19 - 2024-10-25
2024-11-03 - 2024-11-09
0
Nem kérem a Burj Khalifa belépőt Turnusok:
2024-10-19 - 2024-10-25
2024-11-03 - 2024-11-09
0
Fakultatív Al Ain kirándulás ebéddel Turnusok:
2024-10-19 - 2024-10-25
2024-11-03 - 2024-11-09
38000
Abu Dhabi kirándulás 140 USD (helyszínen fizetendő) Turnusok:
2024-10-19 - 2024-10-25
2024-11-03 - 2024-11-09
0
Nem megyek az Abu Dhabi kirándulásra Turnusok:
2024-10-19 - 2024-10-25
2024-11-03 - 2024-11-09
0
Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2024-10-19 - 2024-10-25 5 éj 2 ágyas szoba leírás szerint 549.000 Ft Ft/fő, 2 ágyas szoba
2024-11-03 - 2024-11-09 5 éj 2 ágyas szoba leírás szerint 549.000 Ft Ft/fő, 2 ágyas szoba
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok