Törökország - Kaputas BeachAntalya Tengerpart
Részletek
Törökország - Kaputas BeachAntalya Tengerpart
Részletek

Nógrádi vadaspark, Vác és a veresegyházi medveotthon

Magyarország, Kirándulások Belföldön, Kirándulás Belföldön
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busz
  • Típus: 1 napos utak, Városlátogatás
Leírás

Időpont: 2022. augusztus 21.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 7.30 órakor, a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szembe, Planetárium mellett)

Indulás: 8.00 órakor

 

Program

Utunk első állomása Nógrád, ahol elsőként a községnek, majd később a vármegyének nevet adó, romjaiban is lenyűgöző várat keressük fel, amely a környező vidékből hatvan méterre kimagasodó, nagy területű fennsíkot koronázza. Innen a Nógrádi Vadasparkba látogatunk, ahol különleges élményt ígér a traktoros körutazás a park területén. A körséta alkalmával bemutatják az erdei életközösséget, gím és dámszarvasokkal, muflon nyájjal, vaddisznó kondával találkozhatunk természetes élőhelyükön. Ezen kívül trófea bemutató, sok érdekes információ az állatok életéről, és a gazdaságban háziállatok megtekintése egészíti ki a programot. A parkban vadhús vásárlására is lesz lehetőség.

Ezt követően Vácra látogatunk. A város a Dunakanyar bal partjának szellemi és kereskedelmi központja, Pest megye egyik legvonzóbb idegenforgalmi célpontja. A séta során megismerkedünk az ország egyik legszebb barokk terének nevezetes épületeivel, a Városházával, az Irgalmas rendi templommal és kórházzal, valamint a Domonkos templommal. A számtalan látnivaló közül megtekintjük a Váci Székesegyházi Kincstár és Egyházmegyei Gyűjteményt. Felbecsülhetetlen értékű kultúrtörténeti kincseket mutat be az egyedülálló Mementó Mori kiállítás. A látogatók betekintést nyerhetnek a 18. század végi, 19. század eleji temetkezési, ravatalozási szokásaiba. Könnyedebb szórakozást ígér a Váci Mosolyalbum – Sajdik Ferenc gyűjtemény megtekintése. Az egyedülálló életmű egy színes tárlatvezetés keretében kerül bemutatásra.

Utolsó programunk Veresegyházán a Medveotthon meglátogatása lesz, ahol kényelmes sétaúton lehet ismerkedni a park medve lakóival, és akár maciméz kínálásával közel csalogatni őket. A medvéken kívül a másik szenzáció a farkasok kifutója, sőt már rénszarvasok is élnek a farmon. Belépők kb. 5.500,- Ft/fő Visszaindulás 19 óra körül, Budapestre érkezés 20 óra körül.

 

Részvételi díj: 9.990,- Ft/fő
 Akciós ár: 6.690,- Ft/fő 

Fix ülőhely: 1.000,- Ft/fő

Program változtatás jogát fenntartjuk!

Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2022-08-21 - 2022-08-21 1 nap Program leírás szerint 6.690 Ft Ft/fő
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok