Törökország - Kaputas BeachAntalya Tengerpart
Részletek
Törökország - Kaputas BeachAntalya Tengerpart
Részletek

Napfényes Szicília - csoportos utazás magyar idegenvezetéssel az őszi szünetben 2022.10.21-24.

Olaszország, Szicília, Szicília
 • Szálláskategória: Program szerint
 • Utazás módja: Repülő
 • Típus: Körutazás
Előfoglalási akciót biztosítunk, ha 1-2 hónappal indulás előtt foglal!
Leírás

Leírás:

Szicília Itália eszenciája: az olasz nép minden sajátos vonása, minden táj, minden konyha, a történelem minden izgalma megtalálható itt, csak éppen erősebb és színpadiasabb formában. Húsvéti utazásunkon igyekszünk a sziget minél több arcát megtapasztalni: látogatást teszünk a páratlan építészeti örökséggel bíró fővárosban, Palermóban, összehasonlítjuk Cefalu és Monreale világhíres székesegyházait és meghódítjuk a helyiek büszkeségét, az Etnát is (autóbuszunk segítségével). De eljutunk majd a Keresztapa filmekből ismerős Savoca városkába, a már az ókorban is felkapott Taorminába, és a szicíliai barokk építészet fellegváraiba, Notóba és Siracúsába. Az enyhe október kedvező a látogatásra és ki tudja, talán még Don Corleonéval is összefutunk egy kézcsók erejéig.

Az utazás kiemelkedő értékei:

 • Utazás közvetlen repülőjáratokkal, kényelmes menetrendekkel
 • Szállás színvonalas, középkategóriás szállodában
 • Kiváló helyismerettel rendelkező, tapasztalt magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
 • Világörökségi helyszínek és tartalmas kirándulások


Szállás Catániában, a középkategóriás Best Western Mediterraneo hotelben. A belvárosi szálloda légkondicionált szobái LCD televízióval, minibárral, telefonnal, széffel és wifihozzáféréssel rendelkeznek.

Programok:
 

október 21. péntek
Elutazás Budapestről Palermóba közvetlen repülőjárattal (08:55-10:55). Különbuszos transzfer a központba, majd városnézés a sziget fővárosában. A város hemzseg a történelmi látnivalóktól, olyan kiváló alkotásokkal találkozhatunk itt, mint a Normann palota, a Palatinus kápolna, a székesegyház vagy a La Martorana templom. Következő megállónk Monreale, ahol talán az egész sziget legfényűzőbb látványosságát, a normann-arab-bizánci koprodukcióban épült székesegyházat tekintjük meg. Csak a falakat borító bizánci mozaikok készítéséhez több mint 2000 kg aranyat használtak fel. A hely különlegességét - a pazar díszítés mellett - a különböző kultúrális hatásokat egységbe rendező építészeti megoldások adják. Délután utazás Catániába, érkezés után a szállás elfoglalása.

október 22. szombat
Reggeli után kirándulás Európa legmagasabb aktív tűzhányójára, az Etnára. A vulkán oldalában majd 2000 méter magasságig hatolunk fel autóbuszunkkal, ahol a káprázatos panoráma mellett a hegy változatos vulkanikus formakincsét is közelről láthatjuk. Később a Keresztapa filmekből ismerős Savoca falucska utcáin figyelhetjük a jöttünkre meglibbenő függönyöket. Délután megpróbáljunk megfejteni Taormina titkát: a városkát görög telepesek alapították az ókorban és hamar az arisztokrácia kedvelt nyaralóhelyévé vált, elsősorban a lenyűgöző kilátás miatt. Legtöbbet fényképezett látványossága az általunk is meglátogatandó Teatro Greco (görög színház), de a Corso Umberto környékének zegzugos utcái, sikátorai és fényűző palotái is optikáért kiáltanak.

október 23. vasárnap
Reggeli után szabad program vagy egész napos, csoportos fakultatív kirándulási lehetőség:

Siracusa és Noto (helyben fizetendő 80 EUR/felnőtt, 50 EUR/gyermek): Noto, a Val di Noto régió kiemelkedő városa, a szicíliai barokk építészet jelentős központja. A városkát egy 17. századi földrengés porig rombolta, az újjáépítés során pedig egy teljesen új várost építettek új utcaszerkezettel, pompás barokk palotákkal és templomokkal. Az építkezésekhez a környék fehér mésztufáját is használták, melyet később a napsugarak bebarnítottak, így alakítva ki a város mai jellegzetes mézbarna színét. Az átépítéseket az UNESCO is világörökségi plecsnivel jutalmazta. Noto után egy másik kiemelt helyszínre, Siracusába látogatunk. A sokak szerint legszebb szicíliai város sikerének egyik záloga, hogy - ellentétben az egységes arculatú Notoval - a különböző korok építészeti stílusait sikerült harmonikus keretbe foglalnia. Olyan remek ókori alkotásokat találhatunk itt, mint Apolló isten temploma, Arethusza szökőkútja, vagy a görög színház Dionüszosz fülével (ami egy barlang), de persze a nagy földrengés után épült - a Maléna című filmből is ismert - főtér a katedrálissal is megér egy misét.

október 24. hétfő
Reggel gyalogos ismerkedés Catania látnivalóival. Főbb megállók: a főtér az elefántos kúttal és a katedrálissal, Archeológiai Park, San Niccolo Templom, Castello Ursino, halpiac. Délután Cefalúba érkezünk. A felkapott, tengerparti városka fő ékessége Szicília legrégibb normann katedrálisa (melyet az UNESCO is világörökségi védettség alá helyezett) de a pazar panoráma és az óváros kanyargós sikátorai is hívogatóak. Este transzfer a palermói repülőtérre és hazautazás Budapestre (20:50-22:50).

Az ár tartalmazza:
 

 • Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Palermo útvonalon, közvetlen járatokkal
 • Repülőtéri illetékek
 • Utasonként egy darab kézipoggyász (max. 40x20x25 cm) oda-vissza
 • Három éjszaka szállás Cataniában, a BW Mediterraneo hotelben, kétágyas szobában
 • Büféreggeli a szállodában
 • Városnézés Palermóban, Catániában és Cefaluban
 • Egész napos Taormina-Etna kirándulás
 • Magyar nyelvű idegenvezető az utazás teljes időtartama során

Egyéb tudnivalók:

 • Minimum létszám 20 fő.
 • Az egész napos fakultatív kirándulás során a minimum létszám 20 fő.
 • A felkeresett látnivalók sorrendje egy-egy napon belül változhat.
 • Az elsőbbségi beszállás ára, illetve a poggyászdíjak a repülőjáratok foglaltságának függvényében változhatnak.
 • A repülőjegyek és a kapcsolódó szolgáltatások (ülőhely, poggyász, elsőbbségi beszállás) foglalás után a Ryanair légitársaság szabályzata szerint mondhatók le vagy módosíthatók. Eltérően utazási feltételeinktől, indulástól számított 35 napon kívüli útlemondás esetén a Ryanair lemondási szabályzata szerinti 48 000 Ft/fő repülőjegy törlési díjat számítunk fel.


Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2022-10-21 - 2022-10-24 3 éj Kétágyas szoba franciaággyal leírás szerint 219.000 Ft Ft/fő, 2F, Kétágyas szoba franciaággyal
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok